Dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo – į teismą

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Mackevičienė baigė ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės svetimo turto iššvaistymo. Kaltinimai pareikšti aštuoniems asmenims.

Ikiteisminio tyrimo duomenų visuma leidžia manyti, kad organizuotos grupės požymius atitinkanti bendrininkų grupė, kurioje kartu su kitais nariais galimai nusikalstamas veikas darė ir vieno iš Lietuvoje veikiančių bankų atsakingi darbuotojai. Kaip įtariama, kaltinamieji įgyvendino nusikalstamos veikos planą, kaip vienos pajūryje veikusios įmonės turtu neteisėtai padengti tam tikrų asmenų turtines prievoles.

Bylos duomenimis, kaltinamieji vienos pajūryje veikusios įmonės vardu, įkeisdami visą įmonės nekilnojamąjį turtą iš banko gavo 26 milijonų litų (apie 7 milijonų 530 tūkst. eurų) paskolą, kuri neva turėjo būti skirta nekilnojamajam ir finansiniam turtui įsigyti, tačiau, ikiteisminio tyrimo duomenimis, kreditas buvo skirtas padengti tam tikrų asmenų turtines prievoles.

Įtariama, kad įmonės vardu buvo sudarytos sutartys dėl 2 kitų susijusių, tačiau faktiškai nemokių ir neturinčių jokio realaus turto įmonių akcijų pirkimo už beveik 20 milijonų litų (apie 5,7 milijonų eurų). Tačiau bylos duomenimis, faktiškai šiais pinigais buvo padengtas 2 fizinių asmenų ir 1 bendrovės įsiskolinimas bankui. Ikiteisminio tyrimo duomenų visuma leidžia manyti, kad 2,2 milijono litų (kiek daugiau nei 637 tūkstančiai eurų) pervesta į su dalimi iš įtariamųjų glaudžiai susijusios įmonės sąskaitą, o 353 tūkstančiai litų (apie 102 tūkstančiai 580 eurų) pervesta į vienos iš įtariamųjų dukters sąskaitą. Bylos duomenimis, neturėdama galimybės grąžinti bankui gautos paskolos, pajūryje veikusi įmonė buvo priversta bankrutuoti, o jos turtą perėmė 2 su banku susijusios bendrovės.

Visiems aštuoniems asmenims, įtariamiems šios nusikalstamos veikos padarymu kaltinimai pareikšti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 184 straipsnio 2 dalį – didelės vertės svetimo turto iššvaistymas. Nei vienas iš jų savo kaltės nepripažįsta.

Vienas iš kaltinamųjų slapstosi Rusijos Federacijoje, kuri atsisako jį išduoti, todėl ikiteisminio tyrimo metu buvo vykdomos tarptautinės procedūros, užtikrinančios baudžiamojo proceso įstatymų numatytas galimybes jį teisti už akių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai.

Daugiau nei ketverius metus trukęs ikiteisminis tyrimas baigas, byla su kaltinamuoju aktu perduota Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Penktokas

Penktokas portretas
Vienas veikiantis asmuo, prokurorė ir.... skaičių kratinys, net į pasaką nepanašu.

Savireklama

Savireklama portretas
Klaipėdos prokuratūra eilę metų vaizduoja veikianti, tačiau yra visiškai degradavusi

Anonimas

Anonimas portretas
kaip VISA LAIKA NIEKO NEBUS !!!!!! eilinis spektaklis !!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių