Gelbėtojai iš jūros ištraukė šešis skendusius žmones

Gelbėtojai vakar nespėjo vaikyti į audringą jūrą maudytis besiveržiančių poilsiautojų. Nelaimių neišvengta – skendo šeši žmonės. Vienas vos nemirė, įkandus širšei.

Gelbėtojai vakar nespėjo vaikyti į audringą jūrą maudytis besiveržiančių poilsiautojų. Nelaimių neišvengta – skendo šeši žmonės. Vienas vos nemirė, įkandus širšei.

Jūra buvo pavojinga

„Jau ryte atėję į darbą jautėme, kad bus sunki diena. Bangavimas ir trauka dideli, vanduo šiltas, visi poilsiautojai veržėsi maudytis į jūrą“, – pasakojo Neringos gelbėtojų vadovas Gintaras Kuprys.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, kad uostamiesčio paplūdimiuose jau ryte, nors nebuvo vėjo, bangavimas siekė 2 balus. Buvo didelė trauka į jūrą. Maudytis buvo draudžiama. Vėjas pradėjo pūsti po pietų.

„Didžiausia trauka į jūrą yra būtent tada, kai vėjo nėra, o bangavimas didelis. Gelbėtojams buvo sunki diena. Skelbė per garsiakalbius, kad maudytis draudžiama, drausmino patruliuodami. Skendimų pavyko išvengti“, – tvirtino A.Siakki.

G.Kuprys pasakojo, kad Neringoje skendo trys žmonės.

Ties pirmu, šiauriniu įvažiavimu į paplūdimį į nelaimę jūroje pakliuvo apie 40 metų užsienietis, prie centrinės gelbėjimo stoties – 17 metų mergina, ties mažuoju gelbėtojų postu – 33 metų vyras.

Visus juos jūra traukė tolyn. Pasak G.Kuprio, išgelbėtieji išvengė sunkių pasekmių. Jiems pagalbą suteikė ir apžiūrėjo paplūdimyje budintys medikai. Greitosios pagalbos neprireikė.

Rusas iškeikė gelbėtojus

Neringos gelbėtojai taip pat buvo gavę du pranešimus, kad skęsta žmonės, bet nuvykus paaiškėjo, kad pagalbos nereikia. Žmonės į krantą grįžo patys.
Dar tris poilsiautojus gelbėtojams teko parlydėti į krantą, kad neįvyktų nelaimė.

Juodkrantėje – du vaikinus, Nidoje, ties centrine gelbėjimo stotimi, – Rusijos pilietį. Pasak G.Kuprio, pastarasis buvo neblaivus ir iškoneveikė gelbėtojus.

„Gelbėtojai pamatė, kad žmogus nuplaukė už seklumos, priplaukė padėti, bet šis keikdamasis nesutiko priimti pagalbos. Rusijos piliečio buvo prašoma kabintis už vandens motociklo lentos, kad būtų galima partempti į krantą, bet šis atsisakė. Krantą vyras pasiekė pats. Gelbėtojai jį parlydėjo. Matėsi, kad žmogus ne tik girtas, bet ir pavargęs“, – pasakojo G.Kuprys.

Pradėjo nešti tolyn

Palangos gelbėtojai poilsiautojams leido maudytis ir jų nevaikė iš jūros. Kabėjo geltona vėliava, reiškianti, kad maudytis pavojinga.

Ketvirtadienį didžiausiame šalies kurorte skendo trys žmonės. Du Lenkijos piliečiai ir vienas poilsiautojas iš Vilniaus rajono. Visi trys žmonės skendo panašioje vietoje – tarp tilto ir Ronžės.
„Vienas lenkas šokinėjo per bangas, nutolo nuo kranto, gavo gurkšnį ir jūra jį pradėjo nešti. Kai ištraukėme, jis buvo be sąmonės“, – pasakojo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.
Pasak jo, visiems skendusiems gelbėtojai suteikė pagalbą ir atidavė greitosios pagalbos medikams.

Vietoje, kur skendo poilsiautoje, buvo pastatyti ženklai, kad maudytis draudžiama, tačiau, anot J.Pirožniko, poilsiautojai jų nepaisė.

Vienas poilsiautojas Palangos paplūdimyje vos nemirė, įgėlus bitei. Pasak J.Pirožniko, jis prarado sąmonę, pradėjo mėlynuoti.

„Vos atgaivinome. Matyt, širdis pradėjo stoti“, – spėjo J.Pirožnikas.

Žmogus, kuriam įgėlė bitė, taip pat buvo perduotas greitosios pagalbos medikams.


Šiame straipsnyje: Gelbėtojaijūraskendo žmonės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonai

Jonai portretas
tu juk mentas o ne gydytojas,ir is kur tau zinoti apie gaivinima ar sirdies stojima...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių