Į „Fortum“ skubėjo ugniagesių mašinos

Didžiulės ugniagesių pajėgos vėlų penktadienio vakarą skubėjo į uostamiesčio pakraštį, mat sulaukė pranešimo, kad kilo gaisras atliekas deginančioje ir taip energiją gaminančioje įmonėje "Fortum Klaipėda".

Ugniagesiams apie gaisrą 15 aukštų pastate pranešta lapkričio 23 dieną po 23 val. Į įvykio vietą išskubėjo penkios ugniagesių autocisternos bei kelios mašinos su pagalbine technika.

Turėta žinių, kad pastatas pilnas dūmų, pranešta, jog dega katilas.

Ugniagesiai įvykio vietoje gaisro židinio nepamatė. Gelbėtojai atliko žvalgybą ir sužinojo, kad uždarame atliekų padavimo į krosnį latake užsikimšo šiukšlės ir užsidegė dar nepasiekusios krosnies.

Paaiškėjo, kad darbininkai ėmėsi veiksmų dar prieš suveikiant įmonės priešgaisrinei sistemai. Jie uždarė visas latakų sklendes.

Ugniagesiai padėjo naktį dirbusiems darbininkams aušinti gaisro vietą, prižiūrėjo penktajame ir septintajame aukštuose įrengtų vandens švirkštų darbą.

Incidento metu žmonės nenukentėjo, darbininkų evakuoti iš įmonės neprireikė. Aušinant latakus atliekų degimas juose liovėsi.

Ugniagesiams neteko panaudoti savo technikos, tačiau jie nemažai plušėjo padėdami įmonės darbuotojams ir stebėdami, ar ugnis neįsisiautės.

Nuostoliai dar skaičiuojami.

Bendrovės "Fortum Klaipėda" atstovas spaudai Andrius Kasparavičius tikino, kad tai tebuvo vidutinis technologinis įvykis.

"Įmonės veikla dėl to nesutriko, žalos nepatirta. Technologijos procese atsitinka įvairių įvykių, tačiau gaisrų iki šiol neturėjome", – tikino A.Kasparavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Kuo daugiau tokių gamyklų tuo geriau. Esame civilizuota šalis ir šiukšles turime utilizuoti. O tie kam nepatinka, tegu ne čirškia prie klaviatūrų o siūlo efektingą alternatyvą. Pažiūrėčiau ką tie nepatenkinti darytų, jei su savo šiukšlėmis reikėtų tvarkytis patiems ir atiduoti kam nebūtų.

Tikrai gaila

Tikrai gaila portretas
Tokia galimybė... atsikratyti amžino dvoko ir nodijimo. Galėjo sudegti iki pamatų kartu su savo krikštamote.

TAIP

TAIP portretas
Kazkaip keistai masto musu pilieciai-deginti siuksles nereikia,savartynu nereikia,tai kur jas deti?Siukslinam visi be isimties.Vos gimes kudikis ir tas siukslina ir dar kaip.Nenorim gyvent tarp siuksliu,o kur jas deti,kad vienam per arti,kitam smirda ir t.t.Nebus vienam arti,tai bus kitam.Vadinasi,vienas zmogus,o kitas jau nebe.Tad gal i koki Marsa issiuskime savo siuksles,nors sako ir kosmosas jau uzterstas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių