Incidentas S. Šimkaus gatvėje: nulaužęs medį vairuotojas dingo kaip į vandenį

Atgal važiavusio automobilio nulaužtas medis S.Šimkaus gatvėje praeiviams sukėlė keistų jausmų. Išvažos iš automobilių aikštelės viduryje pasodintas turėjo mažai galimybių išlikti, bet jį išvertęs vairuotojas nuvažiuoti neturėjo teisės.

Tvarkant S.Šimkaus gatvę prieš kelerius metus čia buvo pasodinti miestietiškais vadinami medeliai. Tokie, kurių laja neužstoja langų, kurie yra nelepūs augdami miesto aplinkoje. Dauguma jų sutvirtėjo ir jau džiugino praeivius. Tik vienas medis vargo. Jis buvo pasodintas pačiame išvažos iš santuokų rūmų aikštelės viduryje, tad nenuostabu, kad nuolat buvo užkliudomas.

Praėjusią savaitę, tikėtina, vairuotojas, važiuodamas atbulas, jo nepamatė ir nulaužė. Medis liko gulėti ant šaligatvio.

Apie šį įvykį policijai nebuvo pranešta, o savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius apie tai sužinojo gerokai vėliau. Šią informaciją jam pateikė Aplinkosaugos skyriaus darbuotojai, pastebėję šį faktą apžiūrėdami kitus želdinius.

"Neturime informacijos, kad medis nulaužtas autoįvykio metu, – į dienraščio "Klaipėda" užklausą atsakė savivaldybės darbuotojai. – Informacija apie želdinius yra gaunama nuolat vykdant želdinių apžiūras, tikrinant gyventojų pranešimus."

Medis yra miesto turtas, už jį buvo sumokėti pinigai, o ir atsodinimas kainuos.

Pasirodo, vieno medžio atsodinimas gali kainuoti nuo 369 iki 584 eurų. Kaina priklauso nuo pasodinto medelio rūšies. Dažniausiai mieste sodinamos liepos, klevai, beržai, ąžuolai, visų jų kainos – skirtingos.

Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika tikino, kad apie įvykį nepranešusio vairuotojo poelgis vertinamas kaip pabėgimas iš avarijos vietos. Tokiais atvejais pareigūnai visada pradeda tyrimą ir imasi kaltininko paieškų. Jį rasti padeda vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, liudininkų pranešimai ar vaizdo registratorių užfiksuoti kadrai.

Mindaugas Džermeika / Vytauto Liaudanskio nuotr.

"Didžioji dalis tokių tyrimų vadinami perspektyviais. Kaltininkai nustatomi ir priverčiami atlyginti padarytą žalą, juk medis yra miesto turtas, už jį buvo sumokėti pinigai, o ir atsodinimas kainuos. Apie 30 proc. panašių tyrimų mūsų vadinami tamsiais, kai kaltų nustatyti nepavyksta", – paaiškino M.Džermeika.

Savivaldybės darbuotojai nekaupia duomenų, kaip sunaikinami miesto želdiniai. Medžiai nukenčia ne tik eismo įvykių metu, juos niokoja audros, šaltos žiemos, pasitaiko vandalizmo atvejų.

Jei nudžiūva naujų medžių sodinukai, vykdomi garantiniai atsodinimai, tokiais atvejais savivaldybė papildomai nemoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Matyt paauksuotas tas medis, kad tiek įvertintas...

tamsiu bylu komisaras

tamsiu bylu komisaras portretas
nieko naujo, belieka užtamsinti

>Hmm

>Hmm portretas
Kas būtų, jeigu būtų? - jei bobutė turėtų kiaušius, ji būtų diedukas. Toje vietoje buvo MEDIS, o ne žmogus. Žmogus negali būti medžio vietoje, nes toje vietoje auga (augo) medis. Ir nutrenktas buvo medis. Kai bus nutrenktas ne medžio vietoje esantis žmogus (to visai nelinkiu niekam), tada ir kelkit klausimus - kas, kur, kodėl, nes ir aplinkybės, pirmiausiai - vieta - bus kitokios...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių