Ironijos vertas įvykis: vagių grobis Klaipėdos rajone – tualetas su jo turiniu

Klaipėdos rajone – ironijos vertas įvykis. Ilgapirščiai iš poilsiavietės prie Minijos upės išsigabeno biotualetą, kuris kainuoja apie pusę tūkstančio eurų.

Viešam naudojimui skirto tualeto pasigedo Valstybinės miškų urėdijos Kretingos padalinys.

Poilsiautojams skirta išvietė buvo pastatyta Šernų girininkijos įrengtoje poilsiavietėje.

„Karantino laikotarpiu daug žmonių ieškojo, kur galėtų pabūti gamtoje. Todėl ir tvarkėme rekreacines vietas, kur renkasi daugiau poilsiautojų. Kad miškai nebūtų pilni panaudotų skepetaičių, parūpinome biotualetų. Per visus taškus, kurie priklauso mūsų padaliniui, išdėstėme apie 20 biotualetų“, – pasakojo Valstybinės miškų urėdijos Kretingos padalinio vadovas Tomas Zaleckis.

Miškininkai tualetus vežė ir montavo nuo pat Skuodo rajono iki Neringos miškų.

Tualetų priežiūrai buvo pasamdyta įmonė, kuri sutvarkydavo tualetus. Pagal tam tikrą grafiką šios bendrovės darbuotojai turėjo išvalyti tualetų turinį. Tačiau atvykę į Šernų girininkijos poilsiavietę, darbininkai nerado visos išvietės.

„Gal dėl turinio ir vogė? Pasitaiko tokių perliukų. Labai nustebino. Šiais laikais vogti tualetą... Neįsivaizduoju, kas tai galėtų daryti“, – ironizavo T.Zaleckis.

Prieš kelerius metus miškininkus taip pat pribloškė vagių akiplėšiškumas.

„Po savaitės prie Vilhelmo kanalo neberadome ką tik įrengtos poilsiavietės. Viskas buvo išmontuota ir išvežta“, – šiurpo T.Zaleckis.

Tualeto vagystė labai nustebino girininkus. Kažkas juk turėjo gabentis priekabą, turėjo kviestis talkos, nes tualetas – sunkus.

Neatbaidė ir tai, kad išvietė vagystės metu nebuvo ištuštinta.

„Spėliojome, ar ne statybininkų darbas. Technikos juk reikėjo tokiam daiktui išvežti. O reikalavimai šiais laikais yra griežti, statybvietėje turi būti tualetas. Gal kas nors ir nusižiūrėjo?“ – svarstė T.Zaleckis.

Miškininkai viliasi, kad vagis pavyks išaiškinti peržiūrėjus miške sumontuotų vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

„Yra buvę, kad kameros pagelbėjo išaiškinant miško teršėją. Vos paviešinome informaciją apie įvykį, per naktį sąvartynas buvo sutvarkytas“, – prisiminė T.Zaleckis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vida

Vida portretas
Na ar atsirado ką veikt, gal naujų idėjų.

O ką,

O ką, portretas
gražu būtų... Kaune, per eitynes, važiuoja priešais eiseną flagmanas savivartis. Ten įkeltas nameliukas, durys trankosi - bummm, bummm - fekalijos tyška ant dalyvių - pliurkšt papliurkšt...

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Taigi turinys suviliojo ,,šeimų maršą".
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių