Įtartiną vairuotoją pastebėjęs klaipėdietis atidavė jį tiesiai į policijos rankas

Neabejingi žmonės, pranešdami apie girtus vairuotojus, gali išgelbėti gyvybes. Tai – vienas veiksmingiausių būdų užkirsti kelią nelaimei.

Taip šeštadienį po vidurdienio atsitiko Klaipėdoje. Debreceno gatvėje gyvenantis žmogus pamatė visiškai girtą vyrą, sėdantį į automobilį. Suprasdamas, kad gali būti sužaloti ar net žūti žmonės, liudininkas paskambino policijai.

Pareigūnai girto vairuotojo vairuojamą „Toyota“ markės automobilį sustabdė Taikos prospekte.

Tada ir paaiškėjo, kad 54-erių vairuotojas – girtas kaip dūmas, alkoholio matuoklis parodė 2,87 prom.

Tai yra sunkus girtumo laipsnis, be jokių abejonių, lemiantis šiam asmeniui ne tik vairuotojo pažymėjimo praradimą, didelę baudą, bet ir automobilio konfiskavimą.

Ne vienas pareigūnas yra įsitikinęs, kad tokios bausmės negąsdina mėgėjų važinėti apgirtus. Veiksmingiausia priemonė – laisvės atėmimas, net jei įkalinimas truktų kelis mėnesius.

Šiandienos realijos yra tokios, kad ne kiekvienas girtas vairavęs asmuo uždaromas į areštinę blaivytis. Kai kuriuos pareigūnai išleidžia namo iškart po to, kai įvykio vietoje sutvarko ikiteisminio tyrimo pradėjimo formalumus.

Būtent taip šeštadienį pasielgta su kitais dviem girtais vairuotojais Skuode ir Plungės rajone. 73-ejų skuodiškis buvo nutvertas vairuojantis vidutiniškai girtas (1,63 prom.).

Plungės rajone 36-erių vyrui, vairavusiam „Volvo XC 70“, nustatytas 2,02 prom. girtumas.

Abu jie vos po poros valandų nuo nemalonaus pokalbio su pareigūnais grįžo namo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba

Pagarba portretas
Pagarba Piliečiams, kurie padeda užkardinti nelaimes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių