Jūros šventės linksmybės: šaukšto deguto išvengti nepavyko

63-ioji Jūros šventė paliko daugelio dalyvių širdyse ir atmintyje šviesų įspūdį, tačiau šaukšto deguto išvengti nepavyko. Didžiausią kartėlį sukėlė svetimos valstybės karine uniforma vilkėjęs vyras, sustabdęs šventinę eiseną.

Tirs įtariamojo psichiką

Vienas labiausiai klaipėdiečius ir Lietuvą šokiravusių įvykių buvo rusiška kariška uniforma apsirengusio vyro išpuolis. Šventinę eiseną jis sustabdė Naujojo Sodo gatvės gale.

"Žmogus kartkartėmis pasielgia neadekvačiai. Kol kas jo psichinė būklė nenustatyta, bet tai ne pirmas jo sukeltas incidentas. Kartą jis bandė perlipti per Rusijos generalinio konsulato tvorą. Nors pastatas – tuščias, jis saugomas mūsų pareigūnų, policininkai jį sulaikė. Tada jis taip pat vilkėjo maskuojančią uniformą su kažkokių Rusijos karinių padalinių skiriamaisiais ženklais. Buvo neblaivus. Dėl neadekvataus elgesio nuvežtas į ligoninės skyrių Bangų gatvėje", – pasakojo Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas.

Medikai šį vyrą išleido nenustatę jo psichikos sutrikimų.

Iš pradžių pareigūnai šį išpuolį vertino kaip administracinį teisės pažeidimą, pavadinę jį nedideliu chuliganišku poelgiu. Tačiau vėliau įvertino poelgio pavojingumą ir įžūlumą, vyras buvo sulaikytas, o jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Iki sekmadienio vakaro šis asmuo buvo laikomas areštinėje. Vėliau kardomoji priemonė, susijusi su laisvės apribojimu, jam nebuvo skirta.

Tikėtina, kad ikiteisminio tyrimo metu šio vyro psichika bus tiriama atidžiau.

Gėrė, kiek tilpo

A.Motuzas džiaugėsi, kad per tris šventės dienas rimtesnių kriminalinių nusikaltimų, sunkių sužalojimų neįvykdyta.

Tiesa, girtų asmenų bei smurto artimoje aplinkoje, vairavusiųjų neblaivių, kurie įpūtė daugiau nei 1,5 prom., buvo daugiau nei įprastai. Dėl ikiteisminių tyrimų šis savaitgalis nebuvo išskirtinesnis nei kiti vasaros savaitgaliai.

Tai – neišvengiami dalykai, ar tai būtų Jūros šventė, ar kaimo Joninės.

Tai byloja ir skaičiai – per įprasto savaitgalio parą policijos Klaipėdos apskrityje kviečiamasi apie 250 kartų, o Jūros šventės šeštadienį tokių kvietimų buvo 470. Apie du trečdaliai jų – Klaipėdoje.

Tiesa, ne visais atvejais skųstasi smurtu. Būta kvietimų dėl neteisingai pastatyto automobilio, dėl triukšmo, sklindančio iš kaimynų buto.

Iki paryčių šventę klaipėdiečiai pastebėjo, kad ankstyvą rytą mieste buvo nemažai alkoholio padauginusių asmenų.

"Prigėrė kas namuose, kas baruose. Bet pranešimų apie masines muštynes ar apie dideles kompanijas apgirtusių asmenų nelabai gauta. Pareigūnai matė apgirtusius, bet jei jie buvo prižiūrimi blaivių draugų ar šeimos narių, policininkai jų negriebė. Bet nubaustųjų už alkoholio vartojimą viešose vietose buvo. Tai – neišvengiami dalykai, ar tai būtų Jūros šventė, ar kaimo Joninės. Tokių dalykų pasitaiko visur", – pasakojo A.Motuzas.

Alfonsas Motuzas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Įstrigo tualete

Apie girtųjų nuotykius byloja ir oficialūs pranešimai. Antai naktį iš penktadienio į šeštadienį viename Žvejų gatvės restorane baimintasi dėl jaunos lankytojos sveikatos. Mergina nuėjo į tualetą ir ilgai negrįžo. Į beldimus ji neatsiliepė.

Prieš 2 val. nakties restorano darbuotojai iškvietė ugniagesius. Duris teko atidaryti jėga. Mergina paprasčiausiai snaudė ir medikų pagalbos jai neprireikė.

Apie 1.20 val. Žvejų gatvėje 46-erių vyras nusirito nuo baro laiptų, nukentėjusysis vėliau pasiskundė, esą jį ant grindinio nustūmė baro apsaugininkas.

Apie 3 val. nakties Kepėjų gatvėje 25-erių vaikinas pasigedo savo tūkstantį eurų kainavusio telefono.

Tą pačią naktį apie 4 val. Tiltų gatvėje ant Biržos tilto nepažįstamasis spyrė 25-erų vaikinui į galvą. Nukentėjusiajam prireikė medikų pagalbos.

Šeštadienį apie 6 val. ryto Žvejų gatvėje įvyko incidentas, kurio metu kažkokia mergina smogė į veidą 40-metei.

Tos pačios dienos vakare Šilutės plente 45 metų vyras metė meniu stovą į baro darbuotoją.

Žala: savaitgalis pridarė nemažai nuostolių miestui. "Klaipėdos" skaitytojo nuotr.

Dėl varžybų – kamšatys

Šiemet klaipėdiečiai vėl pyko ant šventės organizatorių, kalbėdami apie eismą. Minios žmonių vėl pavojingai grūdosi prie pasukamo tiltelio, kai jis būdavo nusuktas, kad į pilies uostą galėtų įplaukti jachtos.

Grūstis kilo ir ties Žvejų gatve. Kažkas nusirito nuo stačių laiptelių, vedančių į Tiltų gatvę. Žmonių buvo labai daug.

Šeštadienį ryte daugybė vairuotojų paskutiniais žodžiais koneveikė tuos, kurie sugalvojo lenktynes vienintele gatve, kuria buvo galima šiaurinės miesto dalies gyventojams susisiekti su pietine ir centrine Klaipėdos dalimi.

Buvo atitverta pirmoji eismo juosta, įsiliejanti į Mokyklos gatvę iš Bangų.

Mokyklos gatvėje nuo sankryžos su Tilžės gatve po 10 val. ryto automobilių eilė nusidriekė per visą viaduką iki pat Priestočio gatvės.

A.Motuzas patikino, kad visi šie nesusipratimai turėtų tapti pamoka ruošiantis kitoms Jūros šventėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
tas gal nori i rusija.TAI NUPIRKIT BILIETA !

Labai trūko policijos

Labai trūko policijos portretas
Pilna girtų, o policininkė su policijos rėmėju slepiasi,kad jų neužkliūtų, ar policijoje krizė¿

Karo specialistas:

Karo specialistas: portretas
Sako, Putinas nepuls Lietuvos su kariuomene. Atsiųs kelias uniformas ir kils panika. Visi išsibėgios,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių