Karinės jūrų pajėgos Nemuno deltoje gelbėjo sugedusios jachtos įgulą

  • Teksto dydis:

Šeštadienio vakarą Nemuno deltoje, ties išplaukimu į Kuršių marias, vyko jachtos įgulos gelbėjimo operacija, sekmadienį pranešė kariuomenė.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras 19 val. 13 min. gavo Bendrojo pagalbos centro pranešimą, kad Nemuno deltoje, ties išplaukimu į Kuršių marias, sugedo jachtos „Triton“ variklis.

Jachtoje buvo keturi suaugusieji ir du vaikai.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro budėtojai susisiekė su tuo metu Nidoje budėjusiais Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnais iš greitaeigio katerio „Boomeranger“, jie pradėjo gelbėjimo operaciją.

Praėjus maždaug 40 min. nuo pagalbos prašymo gavimo, VSAT pareigūnai informavo apie saugiai į katerį perkeltus visus šešis jachtos „Triton“ įgulos narius. Jie netrukus buvo parplukdyti į Nidą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Burinė???

Burinė??? portretas
Burinė? Bet plaukė su motoru. Burių neturėjo? Ar nemoka buriuoti? O gal dreifavo į Kaliningradui priklasančius vandenis? Ar kažkas laive suviduriavo?

>Gelbėjimo operaacija

>Gelbėjimo operaacija portretas
Tai kad jachta burinė, medinė, ne motorinė.

Dainius

Dainius portretas
Normaliose šalyse (Švedija, Suomija,..) tai būtų laivelį partempę iki uosto o ne žmones nukėlę. Bet pareigūnams tokios instrukcijos duotos. Jei jachtos kapitonu plaukė jos savininkas, tai jis totaliai žalias ir kažin ar bent vidaus vandenų laivavedžio kvalifikaciją turi. Gaila unikalios 1944 m statytos medinės jachtos. paskutiniai keli savininkai ją stipriai apleido. O žurnalistams tik kad sensacija būtų, išsamiau pakapstyti nepajėgūs.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių