Karo prievolės vengęs jaunuolis sulaikytas psichotropinių medžiagų platinimo byloje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teisėsaugos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl didelio kiekio psichotropinių medžiagų platinimo. Vienas įtariamųjų – karo prievolės vengęs jaunuolis.

Kaip antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus informacijos apie kvaišalus, kaip įtariama, platinusį 23 metų Klaipėdos rajono gyventoją.

Vienoje iš bendrovių dirbantis vaikinas teisėsaugai žinomas – 2019 metais jam buvo pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Per tyrimą 2021 metų kovą užfiksuota, kaip šis jaunuolis Klaipėdoje amfetamino pirkėju apsimetusiam asmeniui pardavė apie 23 gramus psichotropinės medžiagos.

Tęsdami tyrimo veiksmus, pareigūnai liepą Klaipėdoje sulaikė minėtą vaikiną bei prie šios nusikalstamos veikos įtariama prisidėjusią devyniolikmetę, anksčiau neteistą ir niekur nedirbančią minėto vaikino sugyventinę. Beje, jaunuolis jau buvo ieškomas, kaip vengiantis vykdyti karo prievolę.

Tą pačią dieną atliktos kratos sugyventinių gyvenamojoje vietoje metu rasta virš 330 gramų amfetamino, kanapės, du smulkintuvai su kanapių pėdsakais bei keturios svarstyklės su narkotinių ir psichotropinių medžiagų pėdsakais.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o vaikinui – ir dokumentų paėmimas.

Nesurinkus pakankamai duomenų apie merginos įvykdytą nusikalstamą veiką, ikiteisminis tyrimas jai buvo nutrauktas.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Kėsinimasis į daugelio žmonių sveikatą ir gyvybę. Ar tokį straipsnį Kodekse turim?

Visai nekaltas

Visai nekaltas portretas
Jis tik įgyvendino vyriausybės programą.Vot su mentais nesidalijo ,čia minusas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių