Klaipėdiečių verslas – prostitucija: siūlė erotinius masažus, įtraukė ir nepilnametes

  • Teksto dydis:

Penki asmenys Klaipėdoje bus teisiami dėl prostitucijos, į kurią buvo įtrauktos ir nepilnametės, organizavimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisėto informacijos rinkimo apie privatų asmens gyvenimą.

Kaip ketvirtadienį pranešė tyrimą atlikusi Klaipėdos apskrities policija, iš viso kaltinimai pareikšti penkiems asmenims, iš kurių du – buvę sutuoktiniai, organizavę bei vadovavę prostitucijai.

Pasak pareigūnų, kaltinamieji pelnėsi iš mažiausiai septynių merginų ir moterų prostitucijos, jos teikė seksualines paslaugas dviejuose išsinuomotuose butuose Klaipėdoje. Sąvadautojams atitekdavo 80 proc. jų uždarbio.

Įtariama, kad kaltinamieji verbavo finansinių sunkumų turinčias ir socialiai pažeidžiamas moteris bei merginas per viename didžiausių Lietuvos internetinių skelbimų portalų patalpintus skelbimus, kuriais buvo ieškoma darbuotojų atlikti erotinius masažus.

Tame pačiame portale buvo talpinami ir skelbimai apie tokius masažus.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pernai, kai kovo pradžioje pareigūnai apsilankė uostamiesčio centre esančiame bute, kuriame buvo įrengtos atskiros patalpos masažams, taip pat sūkurinė vonia.

Tuo metu buvo sulaikyta 24 metų anksčiau už prostituciją bausta klaipėdietė ir dvi 17 metų merginos.

Viename iš butų organizatoriai įrengė vaizdo kameras, kuriomis neteisėtai buvo daromi slapti vaizdo įrašai apie privatų asmenų gyvenimą.

Taip pat įtariama, kad prostitucijos organizatorius, būdamas juridinio asmens vadovu ir maskuodamas vykdomą nusikalstamą veiklą, fiktyviai įdarbino dalį bendrininkų ir prostitučių savo vadovaujamoje bendrovėje bei atitinkamoms valstybės institucijoms teikė tikrovės neatitinkančius duomenis apie įmonės veiklą.

Policija taip pat skelbia, kad atliktas bendrovės ūkinės-komercinės veiklos tyrimas. Įtariama, kad bendrovės direktorius neišsaugojo dalies įmonės apskaitos dokumentų, dėl ko buvo neįmanoma iš dalies nustatyti šios įmonės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros bei ūkinių operacijų tapatumo.

Prokuroro sprendimu apribotos bendrovės nuosavybės teisės į du lengvuosius automobilius, kurių vertė didesnė nei 9 tūkst. eurų.

Už prostitucijos organizavimą ar vadovavimą jai numatytas laisvės atėmimas iki šešerių metų. Už pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos arba organizavimą ar vadovavimą nepilnamečio asmens prostitucijai, arba kitokį nepilnamečio išnaudojimą prostitucijos tikslams numatytas laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na cia

Na cia  portretas
viskas aisku.kameros,kaz kam kelia perejo ,prostitucijos biznio industrijoje konkurencija. Dragunu rajonas 3 taskai veikiancios .Minijos 2 taskai testi toliau?

Bausti

Bausti portretas
Cheminė kastracija iškrypėliams!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių