Klaipėdoje baigta telefoninių sukčiavimų iš pataisos namų byla: žala – daugiau nei 77,8 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje baigtas tyrimas dėl sukčiavimų telefonu – padaryta žala siekia daugiau nei 77,8 tūkst. eurų.

Per tyrimą nustatyta, kad sukčiavimai telefonu organizuoti iš pataisos namų.

Nustatyta, kad septynių asmenų grupė įvykdė 52 nusikaltimus: sukčiavimus, plėšimus, neteisėtai naudojosi elektronine mokėjimo priemone, pasisavino policijos pareigūno vardą ir t.t., pirmadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2019 metų sausį, kai į Palangos miesto pareigūnus kreipėsi 65-erių moteris. Ji nurodė, kad jai į namus paskambino nepažįstamas asmuo, prisistatė policijos pareigūnu. Apsimetėlis aiškino, kad neva per inkasavimą banke aptikta daug padirbtų pinigų, todėl reikia patikrinti moters namuose turimus pinigus, ar jie esantys tikri.

Į namus atėjęs nepažįstamas asmuo, apgaulės būdu išviliojo ir pasisavino 700 eurų bei pasišalino.

Iš viso per 2019 metus įtariamieji galėjo įvykdyti septynias panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas Palangoje, Tauragėje ir Plungėje. Jas tęsė ir 2020 metais, įtariama, įvykdydami dar septynias nusikalstamas veikas Tauragėje, Plungėje, Kėdainiuose bei Kėdainių, Skuodo ir Kretingos rajonuose.

Tyrimo duomenimis, 2020 metų sausį į Tauragės apskrities policiją kreipėsi 83-ejų moteris. Ji pareigūnams pasakojo, kad paskambinęs nepažįstamas asmuo taip pat prisistatė policijos pareigūnu, nurodė, kad reikia patikrinti namuose laikomus grynuosius, ar jie nėra padirbti.

Atėjęs nepažįstamas vyras, apgaulės būdu tuokart pasisavino 600 eurų.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, skambindami galimoms aukoms, įtariamieji prisistatydavo ne tik policijos pareigūnais. 2020 metų balandį Salantuose gyvenančiai 1930 ir 1935 metais gimusių pareiškėjų porai paskambinę įtariamieji prisistatė esantys neva elektros tinklų darbuotojai.

Jie aiškino, kad senoliai už elektros energiją atsiskaitė neva padirbtais pinigais, todėl reikia patikrinti visus namuose likusius pinigus.

Atvykęs nepažįstamas vyras, pareiškėjams į akis papurškė ašarinių dujų, pagrobė daugiau nei 31 tūkst. eurų ir pasišalino.

Bendradarbiaujant su Kalėjimų departamento pareigūnais, bylą tiriantys Klaipėdos apskrities nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai įtarė, kad šios nusikalstamos veikos gali būti organizuojamos laisvės atėmimo bausmę atliekančių asmenų.

Manoma, kad 1983 ir 1988 metais gimę laisvės atėmimo bausmes atliekantys vyrai skambindavo nukentėjusiesiems, prisistatydavo įvairių įstaigų darbuotojais, įtikindavo, kad namuose laikomi pinigai gali būti padirbti ir kad juos būtina patikrinti.

Kiti įtariamieji – 1977, 1993 ir 1998 metais gimę vyrai eidavo į pareiškėjų namus ir išviliodavo ar pagrobdavo įvairias pinigų sumas.

Bylos duomenimis, prie nusikalstamų veikų prisidėjo ir 1987 metais gimusi moteris, jai buvo perduodama dalis iš nusikalstamų veikų surinktų pinigų.

Kaltinamoji pinigus organizuotos grupės nario pavedimu pervesdavo tiek organizuotos grupės organizatoriui, tiek pastarojo nurodytiems asmenims.

Be to, įtariama, kad 1977 metais gimęs, už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas praeityje jau teistas įtariamasis apgaulės būdu gautus pinigus galėjo legalizuoti per savo uždarąją akcinę bendrovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
Tai kad cia domejomes sia byla mentai klause leido padaryti viska veliau prirase pokalbiu bet nusikalstamu veiku neuzkirto kad ju neleistu padaryti bet leido tqm kad padarytu sau karjera bet visuomemes nesaugo

haha

haha portretas
nieko nera baigta kol pinigai negrazinti tiems is kuriu isviliojo!! O kad jie bus grazinti be sansu...

Lauris

Lauris  portretas
Tokiems reiketu geros kulkos i kakta sukciams
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių