Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje – kino filmą primenanti pamiršto vaiko istorija

2016-04-19 08:32

Klaipėdoje pirmadienio vakarą nutikusi istorija priminė amerikiečių filmo „Vienas namuose“ scenarijų. Tėvai, nesuskaičiavę ar visi vaikai sulipo į automobilius, išdūmė į namus, parke palikdami penkiametį mažylį vieną.

M.K. Čiurlionio gimnazijos mokytojas pripažintas kaltu dėl pedofilijos
M.K. Čiurlionio gimnazijos mokytojas pripažintas kaltu dėl pedofilijos / Shutterstock nuotr.

Apie 19.30 val. policijos patruliai gavo moters pranešimą, kad parke vaikštinėja vienas penkiametis ir ieško mamos. Ši žinia žaibiškai pasklido socialiniame tinkle. Esą pasiklydusio vaiko mamos po parką ieškojo ir kitos mamos.

Atvykę patruliai penkiametį berniuką įsisodino į automobilį ir nuvežė į ligoninę. Medikų apžiūrėtas vaikas buvo nugabentas į Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrą. Čia sušalęs mažylis buvo pamaitintas ir netrukus užmigo.

Paaiškėjo, kad penkiametis miške pasiliko dėl tėvų neapsižiūrėjimo.

„Buvo keli automobiliai, buvo daug vaikų, šeima su giminaičiais pramogavo parke. Va ir pasiliko vaikas vienas. Visi susėdo į automobilius, o šis liko, kaip filme“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyrius vedėja Gražina Aurylienė.

Tai, kad vieno mažamečio trūksta, tėvai apžiūrėjo tik vėliau. Jie sugrįžo į parką ir čia ieškojo pasimetusio berniuko. Susisiekę su policija ir vaiko teisių apsaugos darbuotojais, tėvai sužinojo, kad jų mažylis yra vaiko gerovės centre.

„Šeima turi daugiau vaikų. Į centrą nuvažiavo tėvelis, bet pamatęs, kad vaikas miega, nusprendė jo nežadinti, ryte pasiėmė mažylį. Šeima puiki, rūpinasi vaikais. Jie abu tikino, kad jiems tai buvo baisi pamoka, patyrimas visam gyvenimui“, – kalbėjo G.Aurylienė.

Kita pradingusio vaiko istorija ant kojų sukėlė ne tik policijos pareigūnus, bet ir kinologus. Debreceno gatvėje gyvenanti mama, į namus sugrįžusi apie 18 val., namuose neberado penktokės dukros.

Ant stalo buvo paliktas atsisveikinimo raštelis. Mergaitė rašė, kad išėjo iš namų ir mama jos neieškotų.

Moteris kvietė pareigūnus. Komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pradingusios nepilnametės.

Atvykę kinologai mergaitės pėdomis nusekė iki pramogų ir prekybos centro „Akropolis“. Tačiau vienuolikametės niekur nepavyko rasti.

Mergaitė 15 minučių po vidurnakčio pati parėjo į namus. Šeima yra tvarkinga, mama rūpinasi mergaite, tad specialistai spėja, kad penktokė iš namų patraukė dėl šeimyninio konflikto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų