Klaipėdoje paspirtuko vairuotojas sužalojo pėsčiąją

Elektriniai paspirtukai keliuose vis dar kelia siaubą. Šios transporto priemonės vairuotojas pėsčiųjų take partrenkė senyvo amžiaus moterį.

Penktadienį Klaipėdos policija gavo pranešimą, jog Kauno gatvėje 79-erių moteris pėsčiųjų take buvo parblokšta asmens, važiavusio paspirtuku.

Nukentėjusiajai diagnozuoti kairės pusės raktikaulio ir delnikaulio lūžiai. Pradėtas tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Įtariamasis veikiausiai važiavo elektronine transporto priemone.

Tai ne pirmas incidentas, kai elektrinio paspirtuko vairuotojas sužeidžia pėsčiuosius. 

Lietuvos institucijos tariasi, kaip pažaboti šias transporto priemones, taip siekiant išvengti incidentų.

Teisės aktų pakeitimus, susijusius su elektrinėmis transporto priemonėmis, nagrinėja tarpinstitucinė darbo grupė. Pataisos rengiamos kitam vasaros sezonui, jos bus pristatytos 2019 metų Seimo pavasario sesijoje.

Didesnio dėmesio prireikė, kai rugpjūtį Neringoje elektriniu paspirtuku buvo partrenkta moteris su keturmečiu vaiku. Juo važinėjosi dvi nepilnametės merginos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Sveiki. Turiu ir naudoju el. paspirtuką. Su auto į darbą atvyksta per 7min, su paspirtuku 9min. Visi vieną kartą apsispręskite: ar einame ekologijos, auto draudimų miestų centruose, tokių priemonių naudojimo skatinime ir normalių takų padarymo, ar uždraudžiame viską kas tik juda? Kaip auto vairuotojas pasakysiu - žiauriai užknisa dviratininkai važiuojantys keliu, kai šalia yra dviračių takas. Kaip paspirtuko naudotojas pasakysiu- užknisa žiopliai, kuriems dzin kur eina ir kaip eina.

Linda

Linda portretas
Kazkodel labai megstate kaltinti tuos,kurie vaziuoja savo dviraciu taku, bet ne save, kad einate dviraciams skirtuose takuose. Pesciuju takas laisvas, o zingsniuoja visvien dviraciu taku.Bet cia vaziuojamoji dalis! Kodel gatve nezingsniuojat, kui vaziuoja masinos??? Paskui iesko kaltu.Vokietijoje jei ivyksta avarija del pesciojo tokios kaltes, jis bus nubaustas ir sumokes visa kompensacija ir dviratininkui. Pas mus niekas nebaudzia pesciuju.

Nuomonei

Nuomonei portretas
O kiek mamyčių parduotuvėje su vaikiškais vėžimėliais. Gal ir jas reikia vyti lauk. Pagaliau atsiras parduotubės kurios atsižvelgs į klientų poreikius. Visai gerai būtų jei atsirastų parduotuvės kur galima apsipirkti neišlipant iš automobilio....
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių