Klaipėdos autoserviso vadovas įtariamas mokesčių slėpimu ir algų vokeliuose mokėjimu

  • Teksto dydis:

Į teisiamųjų suolą sės mokesčių slėpimu ir neoficialiu algų mokėjimu įtariamas Klaipėdos autoserviso vadovas, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tarnyba (FNTT).

Išaiškinta, kad bendrovės direktorius nepagrindė ir neapskaitė iš viso beveik 21,4 tūkst. eurų išmokėto darbo užmokesčio šešiems bendrovės darbuotojams.

Taip pat įtariama, kad automobilių serviso vadovas nuslėpė daugiau nei 15 tūkst. eurų pajamų.

Tyrimo metu nustatyta, kad automobilių serviso paslaugas teikiančios bendrovės vadovas apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą, todėl negalima nustatyti dalies 2018 ir 2019 metų sausio bei vasario bendrovės veiklos, jos turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų dydžio ir struktūros.

Be to, įmonės direktorius, siekdamas išvengti mokesčių, įrašė į pridėtinės vertės bei metinę pelno mokesčio deklaracijas neteisingus duomenis apie bendrovės turtą, taip pat deklaravo tikrovės neatitinkančius duomenis apie nuosavą turtą mėnesinėse pajamų mokesčio deklaracijose.

Už šios pažeidimus baudžiamojon atsakomybėn patrauktas ir įmonės direktorius, ir juridinis asmuo – jo vadovaujama uždaroji akcinė bendrovė.

Klaipėdos apygardos prokurorui surašius kaltinamąjį aktą, byla perduota nagrinėti Tauragės apylinkės teismo Tauragės rūmams.

Už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų. Už neteisingą duomenų apie pajamas, pelną ir turtą pateikimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paula

Paula portretas
Žurnalistai, ar patys suprantate ką rašote? Nei pridėtinės vertės, nei metinėje pelno mokesčio deklaracijoje, taip pat mėnesinėse pajamų mokesčio deklaracijose nei įmonės, nei nuosavas turtas nedeklaruojamas.

Autoservisų tinklas Proservisai

Autoservisų tinklas Proservisai portretas
Atsakau: Proservisai taip nedaro.

Tomas

Tomas portretas
O kas taip nedaro, parasykit nors viena
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių