Klaipėdos girtuoklių iš viešųjų vietų neišbaidė ir vėsa

Ir vėlyvą rudenį viešose vietose gausu girtaujančių klaipėdiečių bei miesto svečių. Gudragalviai pažeidėjai sugalvoja įvairių būdų, kaip būtų galima neleistinus veiksmus paslėpti nuo policijos pareigūnų.

Po kiekvieno savaitgalio uostamiestyje matyti daugybė ženklų, jog viešų pasilinksminimų būta.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausiasis specialistas Albinas Strumyla teigė, jog kovoti su viešose vietose alkoholį vartojančiais asmenimis tiesiog trūksta pajėgų.

"Jau kelerius metus vis jaučiamas pareigūnų stygius, dėl šios priežasties gatvėmis patruliuojančių policininkų skaičius yra itin sumažėjęs. Jei gauname iškvietimą, skundą, kad žmonės mato, kaip kiti asmenys geria svaigalus viešose vietose, reaguojame. Tačiau patruliai nebeturi savo maršrutų, kuriais vaikščiotų ir stebėtų miestą", – aiškino A.Strumyla.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos biuro vadovas Andrius Leliuga tvirtino, jog net ir pasibaigus vasarai pažeidėjų netrūksta.

"Mieste visuomet yra tokių karštųjų taškų, kuriuos nuolat reikia stebėti", – teigė A.Leliuga.

Jis patikino, jog akylai stebimos prekybos centrų prieigos.

"Iš prekybos centro išėję žmonės ieško vietos, kur išgerti, ir dažnai nepasivargina paėjėti tolėliau", – konstatavo pašnekovas.

Po 22 val., kai prekybos centruose nebegalima įsigyti svaigiųjų gėrimų, žmonės traukia prie nuo vėlyvo vakaro svaigalais prekiaujančių vadinamųjų barų.

"Jie ypač populiarūs yra savaitgaliais", – sakė A.Leliuga.

Nors iš jų alkoholinių gėrimų išsinešti negalima, juos leidžiama vartoti tik vietoje, reali situacija yra kitokia – nusipirkti gėrimai išsinešami į viešas vietas.

"Vienas karščiausių taškų – Jono kalnelio prieigos. Čia dažnai aptinkame ir girtaujančių nepilnamečių", – tvirtino A.Leliuga.

Jo teigimu, didžiausios padėjėjos kovoje su viešosios tvarkos pažeidėjais – vaizdo kameros. Jomis per šiuos metus Klaipėdos senamiestyje buvo užfiksuoti ir išaiškinti 139 pažeidimai.

Tačiau pažeidėjai randa būdų, kaip apgauti skaitmeninę akį. Dažnai gudraujama gėrimo butelį suvyniojant į popierių, įdedant į maišelį.

Iki šių metų lapkričio 1-osios Klaipėdoje nubausti  3075 asmenys, viešoje vietoje pasirodę neblaivūs bei vartoję alkoholinius gėrimus.

Už alkoholinių gėrimų vartojimą viešose vietose gresia įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 50 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Klaipedoje seniai reika isteigti blaivykla, kad nematyti tokio siaubo nei miesto gyventojams, nei sveciams.

idomu

idomu portretas
kokia cia gatve ?

nu

nu portretas
Nuotrauka tai ziauri..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių