Klaipėdos muitininkai sulaikė per 1,1 tūkst. automobilių ratlankių klastočių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos muitinės pareigūnai sulaikė per 1,1 tūkst. Lietuvą jūrų keliu pasiekusių automobilių ratlankių klastočių.

Kaip pranešė uostamiesčio muitininkai, Taivane pagamintų aliuminių ratlankių siunta atplaukė vasario pradžioje.

Konteinerius detaliai patikrinę pareigūnai pastebėjo, kad ratlankiuose yra išlietas AMG prekinis ženklas, tačiau jis uždengtas lipduku „LC Wheels“. Kilus įtarimams, kad tai gali būti klastotės, sulaikyti 1 136 ratlankiai.

Muitininkai apie įtariamą prekės ženklo AMG klastojimą informavo Vokietijos įmonės „Daimler AG“ atstovą, kuris patvirtino, kad sulaikytos prekės pažeidžia intelektinės nuosavybės teises ir pateikė prašymą jas sunaikinti.

„Remiantis prekės ženklo AMG įgalioto atstovo pateiktais duomenimis, realizavus tokias prekes Europos Sąjungos rinkoje, prekės ženklo savininkui padaryta žala siektų 2 230 400 eurų“, – rašoma Klaipėdos teritorinės muitinės pranešime.

Anot muitinės, pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą, į rinką nepatekusios klastotės yra sunaikinamos. Pernai Klaipėdos muitininkai atliko 12 tyrimų dėl įtariamų klastočių ir sunaikino beveik 40 tūkst. vnt. suklastotų prekių, kurių vertė rinkoje galėjo siekti daugiau kaip pusę milijono eurų.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad už svetimu prekės ženklu neteisėtai pažymėtų prekių laikymą ar gabenimą komerciniais tikslais skiriama bauda nuo 280 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rata

rata portretas
realiai cia originalus ratus tik be licenzijos

to >69

to >69 portretas
Kiek žmoniu žuvo ar pabego okupojant Kryma? Kodel chocholai "negina" Krymo kaip "gina" Donbasa?:) Kodel jie apšaudo tik okupota Donbasa bet nešaudo i okupota Kryma?:) Kodel Putinas iki šiuol neprisijunge Donbaso:)? Bijo tu kurie kariauja su rusais Donbase? Tai o kodel jie nekariauja su Putinu Kryme:? O gal ukrainoje tiwsiog pilietinis karas o ne karas prieš Ohressoriu:)?

>69

>69 portretas
Puola-nepuola, o Kryma okupavo, netrukus Donecka prisijungs... O apie fasistuojancias kremliaus nuotaikas, kibernetines atakas ir TV, net kalbeti nesinori.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių