Klaipėdos policija baigė tyrimą dėl narkotikus platinusių nepilnamečių grupuotės

  • Teksto dydis:

Klaipėdos policija baigė ikiteisminį tyrimą dėl kvaišalais disponavusių ir juos platinusių nepilnamečių grupuotės.

Tyrimas pradėtas dar 2018-ųjų kovą, gavus informacijos, kad į Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyrių paguldytas psihchotropinėmis medžiagomis apsinuodijęs 15-metis. Paauglio organizme medikai aptiko amfetamino, ekstazio bei psichotropinių vaistų pėdsakų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kvaišalais uostamiestyje prekiavo pilnametystės nesulaukę asmenys. Įtariama, kad jie platino narkotikus ne tik suaugusiems, bet ir savo bendraamžiams.

Kratų metu pas įtariamuosius ir į policijos įstaigą apklausoms pristatytus vaikus rasta ir paimta 90 tablečių su psichotropine medžiaga – MDMA, apie 170 gramų kanapių, apie 20 gramų kanapių dervos, taip pat apie 5 gramus kokaino.

Į kriminalinės policijos akiratį iš viso pateko devyni 14-17 metų amžiaus paaugliai. Dalis jų baudžiamosios atsakomybės išvengė dėl savo amžiaus, nes tuo metu nebuvo sulaukę 16 metų.

Prieš teismą stos keturi kaltinamieji, du iš jų įtariami kvaišalų platinimu, dar dviem pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasekas

Kasekas portretas
Rukiau rukysiu ir dar zinau kur gauti, ir byby dejau nahui, zole pas mane liejesi laisvai,

Ona

Ona portretas
Jie yra vaikai. Pasuko blogais keliais ir savo veikla suluosino kitus vaikus. Vis del to, manau, kad kalejimas nera iseitis. Grize jie bus aukstesnes kvalifikacijos nusilateliai. Be to, nesugebedami integruotis i visuomene toliau veiks ta pati. Mes kaip bendruomenes nariai turetume ieskoti budu tokiems vaikams peraukleti ir sukti socialiai primintinais keliais

Anonimas

Anonimas portretas
Kur vardai pavardes?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių