Klaipėdos teismą pasiekė bylos dėl „gpasų“: svetimi dokumentai įklampino net tris vyrus

  • Teksto dydis:

Trims Klaipėdoje bei Gargžduose gyvenantiems vyrams teks atsakyti dėl svetimo galimybių paso panaudojimo – prokurorai jų baudžiamąsias bylas perdavė teismui.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, uostamiesčio regione gyvenantys 35–37 metų vyrai kaltinami dėl neteisėto kito asmens dokumento panaudojimo.

Ikiteisminiai tyrimai, kuriuos atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai, buvo pradėti šių metų lapkričio pradžioje.

Vyrai įkliuvo, kai į prekybos centrus pateko pasinaudoję svetimais galimybių pasais. Ne jiems priklausančiais dokumentais disponavę asmenys buvo patikrinti ir sulaikyti prekybos centre buvusių policijos pareigūnų, kurie tuo metu tikrino parduotuvės lankytojų dokumentus bei galimybių pasus.

Teisme bus sprendžiamas klausimas ir dėl kaltinamųjų mobiliųjų telefonų, kuriuose jie laikė ne jiems priklausančius galimybių pasus, konfiskavimo, skelbia prokuratūra.

Prokurorai, įvertinę tai, kad ikiteisminio tyrimo metu vyrai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailėjosi, kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu ir dėl bylų nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka.

„Toks iš pažiūros nekaltai atrodantis veiksmas užtraukia griežtą baudžiamąją atsakomybę, kuri numatyta asmenims nuo 16 metų. Apsaugos darbuotojų, policijos pareigūnų apgaudinėjimas, naudojant svetimus galimybių pasus, yra nusikaltimas, kurį lydi griežtos bausmės. Be to, labai svarbu suvokti, jog dabartiniame pandemijos fone ypač svarbu atsakingai rūpintis tiek savo, tiek aplinkinių sveikata, savo veiksmais nekelti kitiems rizikos“, – pranešime teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Juozas Sykas.

Prokuratūra pažymi, jog svetimo galimybių paso panaudojimas yra tyčinis apysunkis nusikaltimas, už kurį numatytos griežtos bausmės – nuo 100 iki 4 tūkst. MGL (5 – 200 tūkst. eurų) dydžio baudos arba 15–90 parų areštas, ar net laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

OP

OP portretas
Tas pišpasis juridiškai negaliojantis popiegalis su kažkokiu barkodu, jis neregistruotas niekur kaip dokumentas, paklauskit Registrų centre ar įteisintas šis alia "pasas", būkit mąstantys ir drąsūs, domėkitės kas su jumis daroma

Nerka

Nerka portretas
Gasdinimo straipsnis, kad visi bijotu . Pajebat ant ju tokio gasdinimo

gėda bent patylėtų

gėda bent patylėtų portretas
Pirštu padirbtieji, džiaugiasi prievarta. Jiems tas pats, arklo rankenos iš kelnių kyšo, sveikata nesvarbu, tautiečiai nesvarbu, svarbiausia prievartinis marmalas. Degradavusi tauta...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių