Kretingiškė kontrabandinius rūkalus slėpė ir automobilyje, ir nuomuojamame bute

Uostamiestyje patikrinti sustabdytame automobilyje ir jį vairavusios moters namuose Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai aptiko beveik 3 tūkstančius pakelių baltarusiškų cigarečių. Su įkalčiais įkliuvusiai Kretingos rajono gyventojai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Antradienį VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai su kolegomis iš Klaipėdos muitinės uostamiesčio centre patikrino automobilį „Hyundai i30“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo 44-erių Kretingos rajono gyventoja. Moteris Klaipėdoje nuomojasi būstą, kuriame, pasieniečių turėtais duomenimis, galėjo būti sandėliuojamas neteisėtas krovinys.

Automobilio bagažinėje pareigūnai aptiko 1000 pakelių cigarečių, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis.

Tęsiant tyrimą Klaipėdos teritorinėje muitinėje transporto priemonė buvo patikrinta rentgeno įranga, o moters namuose atlikta krata. Patikra parodė, kad „Hyundai i30“ konstrukcijoje nėra nieko įtartino, tačiau kratos Klaipėdoje metu į pareigūnų rankas pateko 1690 įvairių rūšių pakelių cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis.

Iš viso operacijos metu rasta 2690 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kretingos rajono gyventojai po apklausos skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis moteriai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tika

Tika portretas
kuo labiau kelsite akcizus, branginsite viską, tuo labiau klestės kontrabanda, šešėlis ir pan. Žmonėms reikia kuo pigiau įsigyti, todėl jie tai ir daro.

Hana

Hana portretas
O dabar ją nulinciuos kaip recidiviste,ne taip kaip geruciukus venckiene ,Jurbarko zmogzudi prievartautoja ir visus kitus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių