Krokų lankoje vandens motociklais plaukiojusiems asmenims – baudos

  • Teksto dydis:

Šilutės rajone, Krokų lankos botaniniame-zoologiniame draustinyje vandens motociklais plaukiojusiems asmenims gresia piniginės baudos iki 1150 eurų, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Jo teigimu, asmenys su vandens motociklais pastebėti vykdant akciją „Poilsiauk atsakingai“, netrukus pasiplaukiojimas buvo sustabdytas pasitelkus gausesnes aplinkosaugininkų pajėgas.

Už plaukiojimą draudžiamoje vietoje asmenims gresia baudos nuo 600 iki 1150 eurų.

„Svarbu atkreipti dėmesį, kad vandens motociklai priskiriami vandens transporto priemonėms, varomoms vidaus degimo varikliais, turinčiais vandens srauto pompą, todėl plaukioti jais galima tik nurodytuose vandens telkiniuose ir laikantis nustatytų sąlygų“, – sakė Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Audrius Jonaitis.

„Apribojimai vandens transporto priemonėms taikomi ne šiaip sau – jais siekiama mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Pavyzdžiui, savaeigės plaukiojimo priemonės trikdo paukščius ir prastina jų mitybą, kelia stresą ne tik žuvims, bet visai vandens gyvūnijai. Be to, į vandenį gali patekti kuro, tepalų, degimo produktų, korpuso dažų“, – teigė jis.

Vykstant akcijai „Poilsiauk atsakingai“, šiuo metu vykdomi reidai visose Aplinkos apsaugos departamento valdybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>Simui

>Simui portretas
Vandens motociklas naikina florą ir fauną vandens turbinos veikimu. Viskas kas patenka į turbinos srautą žūna dėl slėgio. Tepalai būtinai patenka į vandenį jei variklis dvitaktis, jei keturtaktis, tai tik tada kai įrenginys techniškai netvarkingas, bet tepalas nesudaro nė tūkstantosios dalies dėl žalos gamtai palyginus su motociklo vandens turbina.

simui

simui portretas
Skaityk dar kartą , kol suvoksi , kur plaukiojo ir kodêl baudžiami. Kiekvinas debilas bandot įstatymus ir taisykles prisitempti , pagal savo debilišką mastymą. Tokiems reik dar didesnių baudų su visais trandulietų konfiskavimais , nes matosi , kad pamokos iš to tūkstančio eurų baudos nebus.

Simas

Simas portretas
Technogiškai vandens motociklas negali išleisti tepalų į vandenį, o valtis su pakabinamu varikliu gali laisvai. Bet kažkaip didžiausias baubas vandens motociklai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių