Moteris pakliuvo į romantinio sukčiavimo pinkles – iš sąskaitos dingo per 21 tūkst. eurų

Romantinis sukčius iš Klaipėdos apskrities gyventojos išviliojo 21 tūkst. 497 eurus.

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį, 12.45 val., į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi 56 metų moteris.

Ji pareiškė, kad vasario mėnesį per socialinių tinklų programą susipažino su asmeniu, jis apgaulės būdu iš jos išviliojo pinigus.

Policija dėl sukčiavimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Policija ir bankų atstovai sako, kad norėdami išvilioti pinigus, sukčiai susikuria netikrą profilį socialiniuose tinkluose, pažinčių svetainėse, programėlėse. Bendrauti jie pradeda įprastai, rodo nuoširdų susidomėjimą. Santykius su aukomis jie grindžia tariama simpatija, kartais – net meile. Taip jie siekia sukurti tarpusavio ryšį ir įgyti kuo daugiau pasitikėjimo.

„Kitaip nei duomenų viliotojai, kuriems svarbiausia veikti greitai, romantiniai sukčiai pinigų vilioti neskuba. Užsimezgus romantiniams santykiams jie gali pasiūlyti susitikimą ar net santuoką. Tačiau visada atsitinka kokia nors nelaimė arba pritrūksta pinigų kelionei, todėl prireikia papildomų lėšų. Sukčiai taip pat gali prašyti pagalbos tariamam giminaičiui, padėti susimokėti už siuntinį ir panašiai“, – įspėja bankas „Luminor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūtenis

Rūtenis portretas
Tik klausimas- kam kaušui pinigai?

Pinigai lenvai atėję lengvai ir išeina...

Pinigai lenvai atėję lengvai ir išeina... portretas
Svarbiausia ir romantiškiausia ir meilės vertas vien tai,kad užsienietis. Jauna tai be patirties dar gali patikėt užsienietiškomis lakštingalų giesmėms, na o brandžios moterys apie ką mąsto? Matomai gyvenimo pilnatvei, kad ir už nemažus pinigus trūko tik gražių žodžių apie jausmus, begalinę meilę. Liko ir be pinigų ir be meilės.

Vistik

Vistik portretas
moterys nepraranda romatikos ir tikėjimo meile..:) Pinigai žinoma dideli, bet kaip sakoma, kol jauti ir sugebi įsimylėti tol esi nesenas ir nemires
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių