Narkomanai verslininkui pasiūlė įsigyti iš jo pavogtas žuvis

Nuo narkotikų apduję du jauni vyrai ir mergina, patys to neįtardami, bandė parduoti naktį pavogtas žuvis jų netekusiam verslininkui. Visi trys buvo sulaikyti parduotuvėje, į kurią patys atnešė nakties grobį.

Griežupės gatvėje, visiškai netoli Minijos, Dubysos gatvių ir Taikos prospekto, gyvenantis verslininkas Marius Narbutas pirmadienį apie 8.30 val. rado mašiną tuščią. Išvakarėse joje buvo šešios dėžės, sveriančios po 25 kilogramus, šviežių žuvų. Automobilio galas buvo nerakinamas, tad buvo akivaizdu, kad vagys patykojo ir nugvelbė menkes ir plekšnes tiesiai iš verslininko kiemo.

Tą rytą įvykiai vystėsi labai sparčiai. Vos įmonės „Pasaulio žuvų logistika“ vadovas M.Narbutas atvyko į darbą ir papasakojo bendradarbiams apie vagystę, į žuvų parduotuvę užsuko trys jauni, akivaizdžiai apduję nuo narkotikų asmenys.

Jie paklausė pardavėjos ar čia superkamos žuvys. Kadangi pardavėja jau žinojo apie vagystę, akimirksniu apsisprendė išsiaiškinti, ar tai nebus tos pačios naktį pavogtos žuvys.

Kol narkomanai nuėjo atnešti pavyzdžių, parduotuvėje buvęs M.Narbutas susisiekė su policija. Nuspręsta užtęsti laiką imituojant, jog prekybininkai susidomėjo pasiūlymu.

„Jie atnešė po vieną plekšnę ir menkę, sakė, jei tiks, atvešią šešias jų dėžes. Apžiūrėjome ir pasakėme, kad imsime. Netrukus trijulė vėl pasirodė, juos atvežė taksi automobilis. Vyrai buvo visiškai apspangę, mergina buvo šiek tiek blaivesnė.

Visi trys labai aktyviai nešė dėžes su žuvimis, o kai įnešė paskutiniąją, pardavėja užrakino duris. Mergina suprato įkliuvusi į spąstus ir ėmė veblenti esanti niekuo dėta. Vienas vyrų bandė priešintis, bet suprato, kad prieš keturis vyrus nepasišakos. Trečiasis buvo visiškai ramus ir, matyt, liūdėjo, kad nepavyko užsidirbti dozei kvaišalų.

Visus tris, nešančius į vidų žuvis, užfiksavo parduotuvės vaizdo kamera.

Netrukus atvažiavo policininkai ir visus tris narkomanus sulaikė.

Tiesa, po apklausos, už grotų pasodintas tik vienas 23 metų įtariamasis, greičiausia, esama duomenų, kad tai jis pavogė iš automobilio žuvis. Jis policijai įkliuvo už vagystę ne pirmą kartą.

„Iš žvejų neturi teisės supirkti žuvų kiti asmenys nei turintys įmonę ir pirminio supirkėjo vardą. Todėl fiziniai asmenys negali įsigyti žuvų plastikinėse dėžėse. Sutapo ir žuvų rūšis – šeštos kategorijos Baltijos menkės ir upinės plekšnės, be to, jie pasiūlė būtent šešias dėžes, tiek, kiek buvo iš manęs pavogta. Spėju, kad vagys užsuko būtent į mūsų parduotuvę dėl kelių priežasčių. Galbūt kitur jiems nepavyko susitarti, o gal todėl, kad čia kažkur netoliese yra narkotikų pardavimo taškas. Įdomu, kad tie narkomanai net nesiderėjo dėl kainos, tiesiog apsidžiaugė, kad kažkiek gaus. Jie tikėjosi gauti po eurą už kilogramą“, - pasakojo M.Narbutas.

Vienas sulaikytųjų bandė aiškinti, kad žuvis nusipirko už 50 eurų, esą jie gali dar atvežti žuvų, gal net lydekų.

Bendra visų pavogtų žuvų vertė yra 180 eurų.

Policija pas sulaikytuosius rado švirkštus bei peilį popieriui pjaustyti.

Esama įtarimų, kad vagims talkino kažkoks su jais susijęs asmuo, turintis automobilį, nes joks normalus taksi vairuotojas į bagažinę nekrautų žuvimi dvokiančių dėžių, juolab, kai iš jų varva skysčiai.

Pasak verslininko, tai buvo pirmas atvejis, kai vagys siūlė įsigyti tokį didelį kiekį žuvų. Anksčiau vienas narkomanas bandė sprukti pastvėręs nuo prekystalio didžiulį šamą. Priklausomi nuo kvaišalų žmonės dažnai užsuka į parduotuves tikėdamiesi parduoti vogtas prekybos centruose prekes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
O kokiomis salygomis ta zuvis buvo laikoma automobilije iki vagystes? Niekam neidomu, nei veterinarijos tarnybai?

r

r portretas
Gera Lietuvoje gyventi , kai paprastas zmogus zino kur narkotiku taskas , o mentams tai ne motais . dar nenustebsiu , kad mentura to tasko stogas.

sara

sara portretas
narkomanai siauteja toliau kol vel ka nors papjaus...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių