Neapykantos kurstymas feisbuke prieš homoseksualus vyrui kainavo 500 eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajono gyventojas nubaustas už neapykantos kurstymą prieš homoseksualius asmenis feisbuke.

Kaip pirmadienį pranešė prokuratūra, teismas patvirtino Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Erikos Laukineitienės nutarimą ir skyrė 27-erių metų vyrui baudžiamojo poveikio priemonę – 500 eurų įmoka į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

„Asmuo, rašydamas komentarus virtualioje erdvėje, turėtų nepamiršti ir suvokti, jog jo išsakytas mintis mato visi. Bendravimo kultūra turėtų būti puoselėjama ne tik realiame, bet ir virtualiame gyvenime“, – pranešime teigia ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė E. Laukineitienė.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai į Neapykantos nusikaltimų pranešimų platformos manoteises.lt atstovus kreipėsi neabejinga studentė, norėdama pranešti apie socialiniame tinkle „Facebook“ pastebėtą neapykantą prieš homoseksualius asmenis skatinantį komentarą.

Gauta informacija buvo perduota Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams, kurie 2021 metų balandį pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Ikiteisminio tyrimo metu specialistas konstatavo, kad įtariamasis, Klaipėdos rajono gyventojas, parašė komentarą, kuriuo buvo propaguojamos smurto prieš homoseksualius asmenis ir neapykantos jiems idėjos.

Komentaro autorius savo kaltę pripažino, nuoširdžiai gailėjosi, todėl buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baudos

Baudos portretas
Tik dar labiau kiršina visuomenę. Nesuprantu,kam tada leidžiama komentuoti po straipsniais? Kažkokia raganų medžioklė, viduramžiai

Oh No

Oh No portretas
Šikn.kaliai turbūt dabar cypia iš džiaugsmo.. Bet Tokia Teisybė, tiek Aš tiek mano Aplinka visi tą patį apie Jus galvoja..

Ponai

Ponai portretas
užmiršo vieną iš pagrindinių Istorijos pamokų - kai nėra kam vykdyti Teisingumo, jį pradeda vykdyti eiliniai žmonės. Ir tokiom priemonėm kokios jiems atrodo tinkamiausios.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių