Pajūryje – rusų signalinės raketos

Jūra į Neringos krantą jau ne pirmą dieną meta skardines dėžes su sovietiniais inžineriniais užtaisais. Spėjama, kad šios „dovanos“ galėjo atplaukti į mūsų paplūdimius po Kaliningrado srityje vykusių rusų karinių pratybų.

Porą dienų iš eilės tarp Juodkrantės ir Pervalkos pajūriu vaikštinėjantys žmonės randa metalines dėžes. Iš jų išvaizdos ir kitų požymių nesunku nustatyti, kad tai kariškiams priklausantys daiktai.

Radėjai kaskart apie tai praneša pagalbos telefonu.

Kelis pirmuosius kartus į įvykio vietą skubėjo Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai, bet supratę, kad tai nėra su terorizmu bei nusikalstamu pasauliu susiję objektai paprašė kviesti kariškių išminuotojus.

Taip per dvi dienas pajūryje buvo surinktos šešios dėžės. Jose buvo povandeninio laivo signalinės raketos, kiekvienos jų ilgis – apie 40 cm. Paprastai jomis duodamas signalas iš laivų, paleidžiant dūmus arba šviečiantį užtaisą.

Kaip yra įprasta, saugant jas ir gabenant į krantą ketvirtadienį buvo įvestas planas „Skydas“, taip užtikrinant kariškių ir aplinkinių saugumą. Buvo pasitelkti policininkai, ugniagesiai ir medikai.

Pasak išminuotojų, radiniai pagaminti dar sovietmečiu, NATO pajėgų laivuose tokie tikrai nėra naudojami, todėl manoma, kad jie iškrito iš rusų laivų.

„Aro“ vadas Viktoras Grabauskas tikino, kad šie objektai nekėlė didelės grėsmės aplinkiniams, bet ardant galėjo apdeginti.

„Kad ir kaip būtų, geriau nagų prie tokių radinių nekišti“, – ragino „Aro“ vadas.

Jūros srovės dažnai iš Kaliningrado srities atplukdo nelauktų radinių.

Neseniai taip į Lietuvos pajūrį atplaukė guminė irklentė su keliais kilogramais gintarų, ne kartą čia bangos atnešė ir skenduolius, žuvusius kaimyninėje teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepamesk savo pautų,

Nepamesk savo pautų, portretas
mordoro šarik.

išvada

išvada portretas
Kai LT kariauna pratybų metu pametė priešlėktuvinę nešiojamą sistemą kovinėje parengtyje , kuri voliojosi pliaže ir su kuria galima buvo numušti bet kokį keleivinį lėktuvą tai niekai - jerunda, va rusai pametė signalkę, - įvykis :)

vaje vaje

vaje vaje portretas
Ai,nieko naujo,jei jie apkasus kasė pavojingose vietose,prarado, kaip rašo, 500 karių,dabar baudžiamas generolas,tai ką jau čia...jų betvarkė aiški pasauliui
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių