Pamestinuko mamos pareigūnai dar nerado

Uostamiesčio policijos pareigūnai vis dar bando aiškintis, kas sekmadienio naktį pagimdė berniuką ir kas jį galėjo palikti prie darželio tvoros.

Policininkai dar nežino, kas yra kažkur ne ligoninėje, be medikų pagalbos vaikelį pagimdžiusi moteris. Esama žinių, kad prieš gimdymą ji buvo pavartojusi ekstazio. Narkotikų rūšis leidžia spėti, kad tai – jauna moteris, mat ekstazį dažniausiai renkasi jauni žmonės, ypač naktinių klubų lankytojai. Šie kvaišalai jiems leidžia ilgą laiką nejausti nuovargio.

Kol kas nežinoma, ar moteris pagimdytą vaikelį pati paliko likimo valiai, o gal tai padarė kažkas kitas.

Pareigūnai ieško abiejų: ir gimdytojos, ir naujagimį šaltyje palikusio asmens.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Raimondas Vaitkevičius teigė, kad atliekamas tyrimas dėl bejėgio žmogaus, kurio gyvybei iškilo grėsmė, palikimo be pagalbos.

Medikų teigimu, mažylis buvo labai sušalęs, jei pagalba būtų pavėlavusi bent valandą, jis galėjo neišgyventi. Be to, naujagimį galėjo sudraskyti šunys ar naktimis kiemuose lakstantys laukiniai gyvūnai.

Įstatymas už tokį nusikaltimą numato bausti viešaisiais darbais, bauda, laisvės apribojimu, areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vakar pareigūnai išsiuntė tirti mažylio kraujo mėginius bei rankšluostį, į kurį mažylis buvo susuptas ir nešamas. Kilpinis rankšluostis buvo  išteptas ne tik vaikelio krauju, bet ir motinos kūno skysčiais.

Jeigu berniuko gimdytoja nebuvo anksčiau įkliuvusi policijai, DNR tyrimas paslapties gali ir neatskleisti.

Pareigūnai tikisi visuomenės pagalbos aiškinantis, kas galėjo palikti ką tik gimusį vaikelį tiesiog lauke. Tiriant bylą gali būti vertingas bet koks liudijimas.

Mažylis galėjo gimti naktį iš šeštadienio į sekmadienį, balandžio 28-ąją. Jis rastas Žardininkų gatvėje prie 29 namo. Kinologų išugdytas šuo, sekdamas pėdsakais, pasuko į Naujakiemio gatvę.

Vakar Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis tikino, kad vaikelis jaučiasi kur kas geriau, tačiau medikų priežiūros jam dar reikės ne vieną dieną.

"Šįryt buvau užėjęs jo aplankyti, pavojaus gyvybei nebėra, berniukas rausvas, nepalyginamai geriau atrodo nei pirmą dieną", – džiaugėsi V.Janušonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ašen

Ašen  portretas
dar vienas dauno sindromą turintis kentės žemėje...

Nu jo

Nu jo portretas
Pagimdė kokia valkata bomžė narkomanė be gyvenamos vietos ir nedirbanti.Kur ten besurasi . Tas pats kaip gaudyt vėją laukuos.Jai patvory pagimdyt tas pats kaip ir nusišikt.Jokios gėdos ir atsakomybės.Vargšas vaikelis.

Hahaha

Hahaha portretas
Ar ne per daug demokratijos isgamom
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių