Iš pataisos namų atostogų paleidžiamas klaipėdietis išvystė prekybą narkotikais

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti ir savavaldžiavimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus duomenų, kad laisvės atėmimo bausmę atliekantis 45 m. amžiaus klaipėdietis platina narkotines medžiagas.

Šis asmuo teisėsaugai gerai žinomas, anksčiau teistas už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, plėšimą.

Gauta duomenų, kad pastarasis nusikalstamų veikų vykdymo neatsisakė ir, pasinaudodamas pataisos namų administracijos suteikta teise – kartą per savaitę sugrįžti dviem paroms į savo gyvenamąją vietą Klaipėdoje, galimai platino narkotines (psichotropines) medžiagas.

2019 m. sausio mėnesį Klaipėdoje, Minijos g., KPONTV pareigūnai sulaikė daug kartų už vagystes ir neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teistą 36 m. amžiaus asmenį, pas kurį apžiūros metu rasta narkotinė medžiaga – kokainas.

Kitą dieną policijos pareigūnai atliko kratą šią narkotinę medžiagą įtariama pardavusios 32 m. amžiaus, anksčiau neteistos, moters bute, Klaipėdoje, Minijos g. Kratos metu rasta narkotinės medžiagos – kokaino ir 2 tabletės su psichotropine medžiaga.

Įtarta, kad ši moteris narkotinę medžiagą platinimui buvo įgijusi iš jau minėto 45 m. amžiaus vyriškio, tačiau nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių pastarojo kaltę dėl narkotinių medžiagų platinimo, tyrimas vyriškio atžvilgiu nutrauktas.

Taip pat šiame ikiteisminiame tyrime gautas nukentėjusiojo asmens pareiškimas dėl jo atžvilgiu vykdyto savavaldžiavimo.

Įtariama, kad jau minėtas 45 m. amžiaus kaltininkas kartu su kitu nenustatytu asmeniu, nesilaikydami įstatymų numatytos tvarkos ir panaudodami fizinę bei psichinę prievartą prieš nukentėjusįjį, savavališkai reikalavo iš pastarojo grąžinti kelių šimtų eurų skolą.

Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už narkotinių medžiagų platinimą numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Už savavaldžiavimą panaudojant psichinę ar fizinę prievartą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš zonos atostogoms

Iš zonos atostogoms portretas
:) ES degradacija

Yra teke susidurti

Yra teke susidurti portretas
Išvyste prekyba ir nutrauke baudžiama byla,nesurinkus duomenu.Juokingai skamba.Kam tada rašyti ir kaltinti.Mentai užsede,faktas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kokios dar atostogos nusikalteliams? Kosmaras.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių