Pinigų troškimas naktinio klubo direktoriui vėl nutiesė kelią už grotų

Pagarsėjusį naktinį klubą „Dr.Who“ valdžiusios bendrovės direktoriaus įprotis pasilinksminimo įstaigos pinigus dėtis sau į kišenę neliko be pasekmių. Bendrovė bankrutavo, teismas pasiuntė vyrą už grotų, kreditoriai ieško prarastų tūkstančių, o populiarus „Dr.Who“ pavadinimas atsidūrė kitų klubų iškabose.

Nuteisė ketvirtą kartą

Klaipėdos apygardos teismas paskelbė nuosprendį 41-erių klaipėdiečiui Vytautui Kucevičiui.

Bendrovės „Tavo laisvalaikis“ direktoriumi dirbęs vyras pripažintas kaltu dėl didelės vertės turto pasisavinimo, nusikalstamo bankroto ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Nuosprendyje konstatuota, kad kreditoriams padaryta žala viršijo 120 tūkst. eurų.

Teismas jam skyrė laisvės atėmimo bausmę – teks kalėti vienerius metus.

Skirdamas realią laisvės atėmimo bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad pramogų versle žinomas klaipėdietis anksčiau jau buvo teistas tris kartus.

Vienas jo nusikaltimų – didelės vertės svetimo turto pasisavinimas – yra sunkus, kaltinamojo veiksmais buvo padaryta žymi žala.

Nusikaltimai, už kuriuos V.Kucevičius nuteistas šįsyk, įvykdyti bendrovėje „Tavo laisvalaikis“, kuri Klaipėdos centre valdė populiarų naktinį klubą „Dr.Who“.

Ėmė gėrimus, bet nemokėjo

2016 m. bendrovės „Conlex“ ir „Prekyba alkoholiniais gėrimais“ kreipėsi į teismą, prašydamos iškelti bankroto bylą uostamiestyje registruotai įmonei „Tavo laisvalaikis“.

Užmojai: kai naktinį klubą valdžiusi įmonė 10 mėnesių nemokėjo nuomos ir dėl skolų net buvo atjungta elektra, „Dr.Who“ patalpas ketinta elektrifikuoti atsigabenus dyzelinį generatorių. (Vytauto Petriko nuotr.)

„Conlex“ nurodė, kad nuo 2015 m. spalio 13 d. tapo „Tavo laisvalaikio“ kreditore dėl įsipareigojimo nevykdymo ir 615,37 euro skolos.

Taip pat pažymėjo, kad „Tavo laisvalaikio“ skola „Sodrai“ tuomet siekė 3 163 eurus, mokestinė nepriemoka Valstybinei mokesčių inspekcijai – 2 807 eurus.

Ieškinyje buvo akcentuojama, jog atsakovei iškeltos net septynios bylos dėl skolos priteisimo ir dvi bylos dėl piniginio reikalavimo.

Ieškovė „Prekyba alkoholiniais gėrimais“ nurodė, kad „Tavo laisvalaikis“ už prekes skolinga 15 510 eurų. Atsakovė nuo 2015 m. lapkričio esą nebeatsiskaito už paslaugas, taip pat pažymėjo, kad dar vienai įmonei – „Straujos“ prekybos sistemoms klaipėdiečiai skolingi 3 128, Lietuvos gretutinių teisių asociacijai – 1 016 eurų.

Atsakovė į ieškovės pranešimus dėl skolos sumokėjimo nereagavo, skolos nemokėjo.

Kreditoriai nurodė, jog naktinį klubą „Dr.Who“ valdanti įmonė yra nemoki.

Į tai atsižvelgęs Klaipėdos apygardos teismas 2016 metų gegužės 26 dieną bendrovei „Tavo laisvalaikis“ iškėlė bankroto bylą.

Ėmus kapstytis po skolas, paaiškėjo, kad jų yra ir dar daugiau.

Teismas konstatavo, jog atsakovės mokėtinos sumos ir įsipareigojimai, 2016 m. balandžio 30 d. balanso duomenimis, sudaro 126 863 eurus.

Teismo vertinimu, net tikint, kad mokėjimo terminai bendrovėms „Mineraliniai vandenys“ (49 538,72 euro) ir „Pernod Ricard“ (9 453,33 euro), kaip nurodė atsakovė, dar nesuėję, vis tiek pradelstų mokėjimų suma yra 67 871 euras, ir tai viršija pusę į balansą įrašyto „Tavo laisvalaikio“ turto vertės.

Bankroto administratoriumi teismas skyrė įmonę „Bankroto administravimo partneriai“, areštavo „Tavo laisvalaikiui“ priklausantį nekilnojamąjį ir kilnojamąjį turtą, pinigines lėšas ir turtines teises.

V.Kucevičius apskundė tokį sprendimą, argumentuodamas, kad jo atstovaujamos bendrovės „nemokumo būsena yra laikino pobūdžio“.

Tačiau aukštesnės instancijos teismas konstatavo, kad bankrutuojanti įmonė yra akivaizdžiai nemoki, ir skundą atmetė.

Metamorfozės: populiaraus Klaipėdos naktinio klubo pavadinimas „Dr.Who“ su iš pažiūros tokiu pačiu logotipu mįslingai atsidūrė ant Palangoje esančio liūdnai pagarsėjusio viešbučio „Pajūris“ sienų. (Vytauto Petriko nuotr.)

Skandalas priminė 10 dešimtmetį

Nors kreditoriai dėl bankroto kreipėsi tik 2016 m., tačiau vengti dengti įsiskolinimus įmonė „Tavo laisvalaikis“ ėmė gerokai anksčiau.

2015 m. gruodį prieš pat Kalėdas kilo skandalas viešbutyje, kur patalpas nuomojosi naktinis klubas. Tuomet paaiškėjo, kad jį valdanti bendrovė jau 10 mėnesių yra nemokėjusi nuomos.

Vėlyvą tų metų gruodžio vakarą incidentas ant kojų sukėlė ne vieną saugos tarnybos bei policijos ekipažą ir priminė laikus, kai verslininkai santykius aiškinosi drastiškais metodais.

Per 300 kv. metrų patalpas išsinuomojusi įmonė „Tavo laisvalaikis“ tada viešbučiui jau buvo įsiskolinusi beveik 48 tūkst. eurų, todėl patalpų savininkai užrakino klubo duris.

Nepaisant to, kažkokie žmonės atsivežė metalo pjovimo įrankius ir ėmė pjauti metalinę kliūtį.

Paaiškėjo, kad išvakarėse klubas, nepaisant įsiskolinimų ir jau prasidėjusių teismų, savo feisbuko puslapyje buvo pakvietęs lankytojus į vakarėlį.

Ketinta uždirbti patalpose, kuriose už skolas jau buvo išjungta elektra.

Tuomet V.Kucevičiaus bendražygiai sumanė patys tiekti elektrą. Atsigabenę nemenką dyzelinį generatorių, vaikinai mėgino į klubo patalpas nutiesti laidus iš lauko, generatorių nutempę prie gamybinių patalpų rampos.

Tą vakarą viešbučio atstovams buvo mojuojama 2015 n. gruodžio 15 d. nutartimi, pagal kurią antstoliui esą buvo suteikta teisė išlaužti duris. Tai, kad ši nutartis apskųsta, atvykėlių nedomino. Be to, nuostabą kėlė, kad antstolio darbą dirba privatūs asmenys.

Į viešbutį – su automatais

Tada viešbučio administracijai teko net du kartus kviesti policijos pareigūnus. Policininkai nesiėmė veiksmų, todėl viešbučio administracija kreipėsi į Palangoje kontorą turinčią antstolę ir ši naktį atvyko į Klaipėdą.

Uostamiestyje tai pirmas atvejis, kai privatūs asmenys, nesulaukiantys policijos pagalbos kritinėje situacijoje, buvo priversti oficialiai fiksuoti įtarimų sukėlusius policijos veiksmus.

Šis chaosas, trukęs septynias valandas, baigėsi tik naktį, kai viešbutyje pasirodė automatais ginkluoti pareigūnai.

Paaiškėjo, kad V.Kucevičiaus vadovaujama įmonė skolą sumokėjo, tačiau tik tada, kai sutartis su jais jau buvo nutraukta.

Viešbučio darbuotojai tada pasigedo dalies kartu su patalpomis išnuomotos aparatūros. Be to, klubo patalpose rado svetimo turto, todėl paprašė antstolės užfiksuoti padėtį ir užplombuoti duris.

Kam naktiniam klubui plytos?

Kaip atsitiko, kad itin populiari pramogų įstaiga, į kurią traukdavo visas uostamiesčio jaunimas, tapo nemoki? Kur dingo ją valdančios įmonės, turėjusios per 88 tūkst. eurų turtą, pinigai?

Bendrovės veiklą ėmėsi tirti ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorės Dalios Stonienės.

Tyrėjų surinkta medžiaga šokiravo. Paaiškėjo, kad V.Kucevičius, būdamas naktinio klubo „Dr.Who“ vadovu, pasisavino beveik 76 tūkst. eurų.

Neteisėtai praturtėti jis sumanė klastodamas dokumentus.

Išaiškinta, kad klaipėdietis suklastojo sutartį, kurios pagrindu iš Ukrainos įmonės tariamai įsigijo garso technikos už beveik 54 tūkst. eurų.

Iš tiesų šią pinigų sumą įmonės vadovas paėmė iš bendrovės kasos ir pinigus tiesiog pasisavino.

Pareigūnai nustatė, kad V.Kucevičiaus vadovaujamas „Tavo laisvalaikis“ įsigijo ir didelį kiekį statybinių medžiagų.

Kam statybinės medžiagos naktinį klubą valdančiai bendrovei, kuri patalpas nuomoja viešbučio rūsyje?

Paaiškėjo, kad įmonių sąskaitos faktūros, pagal kurias pramogų bendrovė įsigijo statybinių medžiagų, taip pat yra suklastotos, o pinigai pasisavinti.

Dienraštis turi ir neoficialių liudijimų, jog pinigai galėjo būti paimami tiesiog iš klubo kasos net ir naktimis, kai apyvarta būdavo itin didelė.

Esą paėmus grynuosius buvo teigiama, kad jie reikalingi sąskaitoms už prekes apmokėti. Tačiau realiai už jas tiekėjams niekas nemokėdavo, gėrimai buvo imami skolon.

Ar ir tai tiesa, išsiaiškinti nepavyko. Vieną V.Kucevičiaus mobiliojo telefono numerį operatorius apibūdino kaip neegzistuojantį, kitu niekas neatsiliepė.

Veikė trejus metus

Pareigūnams pradėjus tyrimą ėmė aiškėti visa pragaištinga schema: direktorius buhalterijai pranešdavo, kad mokėjimus už tariamas prekes atlikdavo iš savo asmeninių lėšų, ir pateikdavo netikrus tai neva patvirtinančius dokumentus.

Teismo sprendimu konstatuota, kad V.Kucevičius sąmoningai, tyčia 2013–2016 m. blogai valdė įmonę, savinosi jos pinigus ir taip nulėmė įmonės, kurios direktoriumi dirbo, bankrotą.

Nuosprendyje konstatuota, kad kreditoriams padaryta žala siekia daugiau nei 120 tūkst. eurų.

Teismo sprendimas per 20 dienų nuo jo paskelbimo dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Kas sumanė „Dr.Who“?

Kas šiandien liko iš kadaise Klaipėdoje populiariausio naktinio klubo „Dr.Who“?

Interneto paieškos sistemoje įvedus šį pavadinimą, vis dar pateikiama nuoroda į svetainę naktiniaiklubai.lt.

Joje yra toks įrašas: „Stilinga ir draugiška atmosfera išsiskiriantis klubas „Dr.Who“ Klaipėdoje duris atvėrė 2008 m. Savo pasirodymus čia rengia žinomi Lietuvos ir užsienio didžėjai, klube organizuojami gyvo garso koncertai, teminiai vakarėliai, mados ir šokio šou.“

Yra ir 2013 m. birželio 12 d. į „YouTube.com“ įkeltas reklaminis vaizdo siužetas, kuriame taip pat nurodoma, kad naktinis klubas yra Klaipėdoje.

Prekės ženklą ir pavadinimą „Dr.Who“ sugalvojo pramogų verslininkas klaipėdietis Ričardas Pinikas, kuris vėliau pagarsėjo manekenės Dovilės Didžiūnaitytės, 2017 m. iškritusios iš 14 viešbučio aukšto, istorijoje.

R.Pinikas prisiminė pats sukūręs klubo pavadinimą „Dr.Who“, samdęs dizainerį logotipui sukurti, bet šio prekės ženklo tąsyk neužpatentavęs.

„Kažkur Palangoje ir Vilniuje vėliau mačiau tą patį pavadinimą ir ženklą, buvo labai įdomu, bet klubą su šiuo ženklu pardaviau. Pardaviau su visa idėja, ženklo nepatentavome, negalvojome, kad to gali prireikti. Kur paskui kas atsirado, aš nežinau. Kai pamačiau tą ženklą, man pasidarė įdomu, kad kažkur mano kūrinys atsirado. Bet pagalvojau: gal iš manęs verslą nusipirkęs Irmantas Karpis kažką sumąstė? Jeigu būčiau užpatentavęs ženklą, galbūt mane tai veiktų emociškai, bet dabar, manau, tai labiau turėtų rūpėti I.Karpiui“, – teigė R.Pinikas.

Verslininkas I.Karpis kalbėjo labai panašiai. Pasirodo, jis taip pat nepatentavo klubo pavadinimo ir jo ženklo dizaino.

„Pats ženklas niekada nebuvo mūsų nuosavybė, kaip prekės ženklas jis nebuvo registruotas, todėl jį gali naudoti, kas nori. Man jis ir nelabai įdomus, jokių emocijų nekelia, bet aš jį kažkur esu matęs“, – kalbėjo buvęs klubo savininkas.

Vilioja nuogu užpakaliu?

Minėta interneto paieškos sistema pateikia ir daugiau nuorodų, tačiau jos su Klaipėda jau neturi nieko bendra: „Dr.Who Palanga“, „Dr.Who Vilnius“.

Galima manyti, kad tai yra tiesiog nežinia kieno sukurtos feisbuko paskyros. Paskyra „Dr.Who Vilnius“ žymi tuo, kad kažkoks iki pasmakrės tatuiruotas vyras kviečia atvykti į sostinės Vokiečių gatvę 2. Taip pat čia boluoja ir užrašas „Saldainis 1“, iliustruotas nuogu moters užpakaliu.

Paaiškėjo, kad tuo pačiu fiziniu adresu Vilniuje veikia ir „Dr.Who Lounge“, kurį reklamuoja jau kita feisbuko paskyra.

Paskyroje nurodoma, kad tai yra „Dr.Who Lounge Cocktail bar in Vilnius, Lithuania“. Išliko ir paskutinio renginio data – 2020 m. spalio 29 d.

Internete nurodomas ir „Dr.Who Lounge Baras“, taip pat veikiantis Vilniuje, Palangos g. 4. Klubo veiklos pradžia nurodoma 2020 m. rugpjūčio 28 d.

„Dr.Who“ klubas ne vienerius metus veikė ir Palangoje, kontroversiškai pagarsėjusiame griūvančiame viešbutyje „Pajūris“ J.Basanavičiaus gatvėje.

Bendrija – FNTT akiratyje

Kas tiražuoja jau senokai bankrutavusios Klaipėdos įmonės valdytą populiarų klubo pavadinimą?

Žinoma tai, kad centrinėje Palangos gatvėje įsikūrusį klubą „Dr.Who“, kaip ir „Laukinių vakarų salūną“, valdė mažoji bendrija „Gaumena“, ne kartą patekusi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratį.

„Gaumena“ buvo tiesiogiai siejama ne tik su „Laukinių vakarų salūnu“, Palangoje veikusiu „Dr.Who“, bet ir su naktiniu klubu „Mojo Lounge“.

Nesunku pastebėti, kad šis pavadinimas atliepia sostinėje veikiančių naktinių klubų „Dr.Who Lounge“, „Dr.Who Lounge Cocktail bar in Vilnius“, „Dr.Who Lounge Baras“ pavadinimus. O ir feisbuko paskyros vizualiai labai panašios.

Valstybės įmonės Registrų centro žiniomis, bendrijos „Gaumena“ direktorė yra Vylūnė Ručinskaitė.

Dienraščiui pamėginus susisiekti su V.Ručinskaite internete nurodomu telefono numeriu, niekas neatsiliepė, kaip, beje, ir kitais kartais, kai bandyta su ja susisiekti kitomis temomis.

Paaiškėjo, kad mažoji bendrija „Gaumena“ pakeitė pavadinimą ir dabar, rekvizitai.lt duomenimis, vadinasi „Rąžės pramogų projektai“. Direktorė liko ta pati, adresas Vilniuje ir telefono numeris – irgi tas pats.

Nors bendrijos vadovė – minėta V.Ručinskaitė, tačiau vienoje interneto svetainėje elektroninio pašto adresas kažkodėl nurodomas Mykolo Ilginio, kuris anksčiau buvo siejamas su maitinimo įmonių verslu Palangoje ir Vilniuje, nors oficialių pareigų „Gaumenoje“ nebeturėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Žalieji šainuoliai!!!

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis  portretas
Panašumo yra kad šie berneliai dirba ne pagal pašaukimą. Jie turėtų dirbti krupje kazino ar žaidimų salonuose, lažybų klubuose ,kur galėtų tenkinti klientų ,o iš dalies ir savo nenugalimą potraukį ar ligą , beprasmiškai prarasti pinigus. Pažįstu bent tris viską praradusius , šeimas pražudžiusius , ir aplinkinius apvogusius asmenis .O jų nelaimės ir ten ir prasidėjo. Vienas iš jų legendarinis Saulius Kraujalis , nepriklausomybės pradžioje iš patiklių žmonių ar kitos apgaulės būdu nušlavęs per 13 milijonų JAV dolerių.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Jo tetulė dirba anstolių kontoroje bokštų gt.tai padės išsisukti nuo skolų.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių