Policija įspėja: „dovanų kuponai“ internetinėje erdvėje – sukčių apgaulė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policija įspėja, kad jei iš artimo ar pažįstamo asmens paskyros elektroninėje erdvėje sulauksite žinutės, kad neva galite gauti dovanų kuponą apsipirkti žinomoje internetinėje parduotuvėje – neskubėkite džiaugtis, nes tai gali būti sukčių pinklės.

Pasak pareigūnų, susigundžius netikėta „dovana“ ir pradėjus bendrauti su ją siūlančiais asmenimis, pastarieji išvilioja asmeninius ir prisijungimo prie elektroninės bankininkystės duomenis ir iš patiklių žmonių sąskaitų pasisavina įvairias sumas.

Vien ketvirtadienį Klaipėdos pareigūnai pradėjo du ikiteisminius tyrimus, pagal tokiu būdu nukentėjusių 1978 metais ir 1977 metais gimusių moterų pareiškimus. Iš vienos moters banko sąskaitos buvo pasisavinta 280, iš kitos – 1500 eurų.

1978 metais gimusi moteris, kuri nurodė, kad trečiadienį, apie 17.30 val., iš socialinio tinklo paskyros gavusi pranešimą, kad neva laimėjo dovanų kuponą, atskleidė asmens ir elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.

Po to moteris pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos apgaulės būdu buvo pasisavinta 280,31 euro. Pradėtas tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

1977 metais gimusi moteris nurodė, kad vėlų trečiadienio vakarą, apie 23.30 val., per pokalbių programėlę gavo pranešimą, kad neva laimėjo dovanų kuponą.

Ji taip pat atskleidė asmens ir elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis. Po to moteris pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos buvo pasisavinta 1500 eurų.

Policija pradėjo tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

Be to, pareigūnai įspėja, kad sukčiai gali užvaldyti ir asmens paskyrą socialiniame tinkle ir analogiškas „dovanėles“ nusiųsti draugams ir artimiesiems.

Policijos pareigūnai primygtinai primena būti itin atidiems, ypač kai reikalaujama atskleisti asmeninius ar elektroninės bankininkystės duomenis – patariama neatlikinėti jokių nurodymų, prieš tai neįsitikinus, kad tai – ne sukčių pinklės.

Nukentėjus nuo sukčių ar įtariant ketinimus sukčiauti patariama nedelsiant pranešti policijai per www.epolicija.lt, arba telefonu 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Ramui, tai tu taip mastai. O sukčiai ir toliau naudotusi patiklumu vis didesnės grupės piliečių, jeigu niekas nesikreiptu į policiją. Reikia skirti ar tas dovanų kuponas tikras, ar ne. Ar už jį siuntėjas sumokėjo. Gal čia panašiai kaip paštas, kai už kai kurias siuntas žmonės patys turi susimokėti nors siunčiantis asmuo jau buvo pašto išlaidas sumokėjęs. Tiesiog yra nesąžiningas verslas, o jeigu išviliojo bankininkystės duomenis- sukčiai.

Romas

Romas portretas
Stebiuosi kai kuriasi žmonėmis. Praktiškai savanoriškai atiduoda pinigus, o paskui patys dar parodo savo bukumą, kreipdamiesi į policiją.

Apie patcoriniu valstieciu klase

Apie patcoriniu valstieciu klase portretas
Kuponai yra valstieciu dziaugsmas. Visa valstieciu klase yra pagrista ant kuponu, del to ir jie pakimba ant ju. Tas pats su vistomis ar karvemis. Pasiulytum valstieciui bulviu ar runkeliu maisa ir jie pamistu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių