Prekės be dokumentų Anglijos ir Norvegijos nepasiekė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai išaiškino du atvejus, kuomet Lietuvos piliečiai neturėdami gabenimo ir įsigijimo dokumentų gabeno įvairių prekių už daugiau nei 12 000 litų.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį ir sekmadienį Klaipėdos teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai išaiškino du atvejus, kuomet Lietuvos piliečiai neturėdami gabenimo ir įsigijimo dokumentų gabeno įvairių prekių už daugiau nei 12 000 litų. Pirminiais duomenimis prekės buvo skirtos Anglijoje ir Norvegijoje gyvenantiems vartotojams.

Rugpjūčio 29 d., ketvirtadienį, Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai Šiaulių  mieste patikrino užsakomuoju reisu į Angliją vykstantį autobusą „Setra“. Patikrinimo metu nustatyta, kad vienas vairuotojų – 51 metų klaipėdietis G. G. gabeno akcizais apmokestinamas prekes – rūkomąjį tabaką, cigaretes, alų, šampaną, brendį, degtinę, trauktinę be jokių jų įsigijimą ar gabenimą patvirtinančių dokumentų. Sulaikytų prekių vertė siekia beveik 10 000 litų. Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Panašus atvejis nustatytas ir paskutinę vasaros dieną, rugpjūčio 31 d. Šią dieną taip pat Šiaulių mieste buvo atliktas krovininio automobilio „Volvo“ ir puspriekabės muitinis tikrinimas.

Patikrinimo metu Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai nustatė, kad 46 metų vairuotojas S. J. gabeno 120 pakelių cigarečių „Marlboro“ ir 160 pakelių cigarečių „Marlboro Gold Original“ su lietuviškomis banderolėmis be prekių įsigijimą ar gabenimą patvirtinančių dokumentų. Vairuotojas teigė tabako gaminius vežęs draugams į Norvegiją.

Be prekių įsigijimą ir gabenimą patvirtinančių dokumentų gabentos cigaretės sulaikytos. Sulaikytų rūkalų vertė – 2 664 litai. Vairuotojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių