Prieš teismą stos klaipėdietis Lietuvoje neteisėtai pardavęs 600 automobilių

  • Teksto dydis:

Prieš teismą stos klaipėdietis, kaltinamas per trejus metus neteisėtai pardavęs 600 iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) atgabentų automobilių, pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

Lietuvoje neregistruotą Jungtinės Karalystės bendrovę valdęs vyras įtariamas neteisėta veikla užsiėmęs 2014–2017 metais.

Nustatyta, kad pasinaudojęs uostamiesčio bendrovės tarpininkavimo paslaugomis, klaipėdietis nuo mokesčių administratoriaus  nuslėpė daugiau nei 720 tūkst. eurų neteisėtų pajamų.

Ikiteisminis tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Valstybine mokesčių inspekcija, gavus duomenų, kad klaipėdietis, buvęs Jungtinėje Karalystėje registruotos bendrovės atstovu, tačiau neįregistravęs šios įmonės Lietuvoje, kelerius metus vertėsi amerikietiškų automobilių prekyba.

Po eismo įvykių apgadintus automobilius JAV aukcionuose įsigydavo bendrovės, iš kurių, kaip įtariama, klaipėdietis perpirkdavo transporto priemones.

Tyrimo metu surinkta duomenų, kad klaipėdietis automobilius įsigydavo Jungtinėje Karalystėje registruotos bendrovės vardu, tačiau slėpdamas transporto priemonių prekybos mastą, su uostamiestyje registruota bendrove sudarė tarpininkavimo sutartį.

Remiantis šia tarpininkavimo sutartimi, Klaipėdos bendrovės vardu parduoti automobiliai tiek Lietuvos gyventojams, tiek įmonėms. Šios bendrovės vardu su pirkėjais sudarytos pirkimo–pardavimo sutartys ir iš jų paimami pinigai už parduodamas transporto priemones.

Byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės Klaipėdos miesto rūmams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hm

Hm portretas
O tai pala, reikia mokėt mokesčius? O kokį pavyzdį mums rodo aukščiausias pareigas užimantys vyrai, sumažinantys savo namo kainą, kad tik nereiktų mokėti mokesčių? Kaip čia vieniems galima, o kiti teisiami?

Ggg

Ggg portretas
Dalbs**** salis ta lietuva... Tik pasodint kaska. Arba duot ligtinuma kad negalietum isvykt...

Pagalvokit!

Pagalvokit! portretas
Pirko, rizikavo ir pardaves uždirbo. Jei jum taip atrodo čia viskas paprasta, tai pabandykit patys. Jis mokėjo muitą, moka meistram už remontą, moka parduotuvem už detales ir pardavęs greičiausiai išleidžia pinigus Lietuvoje ir kiti uždirba. Išgaudykit visus ir pamatysit kaip bus Lietuvai piz***. Sėkmės!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių