Rusijos pilietis nuteistas už kontrabanda gabentus 30 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas pripažino kaltu 34-erių metų Rusijos pilietį, kuris, vykdamas į Lietuvą iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities, kontrabanda gabeno 30 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Teismas tenkino Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro prašymą užbaigti procesą teismo baudžiamuoju įsakymu ir nuteistajam skyrė beveik 10 tūkst. eurų baudą bei konfiskavo dalį – 15 tūkst. eurų – gabentų nedeklaruotų pinigų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų sausio mėnesį Panemunės kelio poste įprasta tvarka buvo patikrintas lengvąjį automobilį „Bentley Continental GT“ vairavęs Rusijos pilietis. Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnams vyras žodžiu nurodė gabenantis 75 litrus dyzelino ir 4120 eurų bei 1150 Rusijos rublių. Tokią pat gabenamų pinigų sumą jis nurodė ir Grynųjų pinigų deklaracijoje. Tyrimo duomenimis, pareigūnams atliekant asmens apžiūrą, vyras nemenkai sunerimo. Pasirodo, tam buvo priežastis – jo kišenėje buvo rasta dar 30 tūkst. eurų grynaisiais. Pastarieji nebuvo deklaruoti muitinėje teisės aktų nustatyta tvarka. Nuteistasis, dažnai darbo reikalais vykstantis į Rusiją, pareigūnams aiškino, jog nežinojo pinigų deklaravimo tvarkos, tačiau savo kaltę pripažino.

Tyrimą šioje byloje atliko Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai, o jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Teisėsaugos pareigūnai primena, jog kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies ar išvykstantis į ją ir gabenantis ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje. Užpildytą ir pasirašytą Grynųjų pinigų deklaravimo formą asmuo turi pateikti be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo. Prievolė deklaruoti grynuosius pinigus leidžia efektyviau taikyti Lietuvos Respublikos įstatymų nustatytas pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Koks skirtumas?

Koks skirtumas? portretas
Gal pas mus būt išleidęs o tai kur kas geriau nei kad mūsiškiai turtuoliai visus savo pinigus varo i užsienio saskaitas

Tyrimą šioje byloje atliko pareigunai

Tyrimą šioje byloje atliko  pareigunai portretas
ir ka jie dare ?? Suskaiciavo zmogaus bablo ir uzpide forma su tusinuku??

Tikras RU

Tikras RU portretas
Reikejo visus pinigus konfiskuoti nifig.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių