Šaldyta kebabų mėsa prekiaujanti įmonė įtariama dėl apgaulingos apskaitos: rasta 234 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Šaldyta kebabų mėsa prekiaujanti įmonė įtariama apgaulingu apskaitos tvarkymu ir neteisingų duomenų pateikimu, kratų metu rasta per 234 tūkst. eurų grynųjų, antradienį pranešė Klaipėdos apskrities policija.

Klaipėdos Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų atliekamo ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad įmonės atsakingo asmens nurodymu, pagal iš anksto sugalvotą nusikalstamą schemą į buhalterinę apskaitą buvo neįtraukiama dalis iš Lenkijos įvežamos šaldytos kebabų mėsos.

Teisėsaugos manymu, Lietuvos ir Lenkijos įmonių vadovai buvo susitarę ir dalis šaldytos produkcijos į Lietuvą buvo vežama be apskaitos dokumentų. Vėliau ši mėsa būdavo parduodama Lietuvoje veikiančioms maitinimo įmonėms, o gauti pinigai neapskaitomi.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje policijos pareigūnai atliko iš viso 26 kratas įmonių patalpose, įtariamųjų asmenų gyvenamosios vietose, automobiliuose ir prekybos vietose. Kratų metu rasta ir paimta beveik 235 tūkst. eurų grynųjų, įvairūs buhalterinės apskaitos dokumentai, kompiuterinės laikmenos bei kiti tyrimui svarbūs daiktai.

Šiuo metu tyrime šešiems asmenims yra pareikšti įtarimai, jiems paskirtos kardomosios priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ramus

Ramus portretas
Nestebina.

Niko

Niko portretas
Kabab en moslims horen bij elkaar, en dat geeft gif in de belastingen. Allah don't lake pay tax. So the normel way are cass the money. The black market in Europa are miljarden off cass flow, and no tax it all. wat a super systeem have Allah.

Bolševikas

Bolševikas portretas
Kebabus - suvalgyti, pinigus - atimti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių