Pajūryje – Juodkrantės gido mirtis

Juodkrantės žmones pirmadienio popietę sukrėtė žinia – netikėtai mirė daugelio neringiškių ir Neringoje besilankiusių žmonių pažinotas gidas Arūnas Balna. Mirtis vyrą ištiko paplūdimyje.

Oficialus Klaipėdos apskrities policijos komisariato pranešimas skelbia, kad Juodkrantės paplūdimyje rastas miręs 1960 m. gimęs vyras, smurto požymių ant jo kūno nepastebėta.

Juodkrantėje kelis dešimtmečius gyvenęs A.Balna tądien sukniubo iškart po maudynių.

Jis poilsiavo už oficialaus paplūdimio ribų, tolokai nuo ten, kur budi paplūdimių gelbėtojai, todėl žmonės pranešė apie sunegalavusį vyrą pagalbos telefonu.

Pakeliui į paplūdimį greitosios medicinos pagalbos stoties medikai skambino gelbėtojų vadui Gintarui Kupriui ir klausė, kaip rasti nudistų paplūdimiu vadinamą pajūrio vietą.

Pirmieji pagalbą teikti suskubo netoliese poilsiavę žmonės, netrukus juos pakeitė paplūdimių gelbėtojai, jie atsivežė defibriliatorių. Vėliau gaivinimą tęsė profesionalūs medikai.

Liudininkų teigimu, atgaivinti juodkrantiškį bandyta ilgiau nei valandą, tačiau gyvybė į jo kūną negrįžo. Medikams neliko nieko kito, tik konstatuoti žmogaus mirties faktą.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Manoma, kad vyras mirė staiga sutrikus širdies veiklai.

Bendradarbiai L.Rėzos kultūros centro darbuotojo, puikaus gido šeimai ėmė reikšti nuoširdžią užuojautą.

"Tokia žmogaus lemtis, plykstelėti ir vėl užgesti. Ateina laikas, kai žmogus lieka tik prisiminimas, nuveikti darbai, pasakyti žodžiai. Netekome šviesuolio, gido, poeto, draugo ir nuostabaus kolegos. Visi liūdime", – "Facebook" paskyroje parašė L.Rėzos kultūros centro darbuotojai.

Klaipėdos apskrities gidų gildijos pirmininkė Rasa Miuller labai apgailestavo dėl netikėtos kolegos mirties.

"Liūdime. Gedime. Mums jo labai trūks. A.Balna buvo poetiškos sielos žmogus, pasakorius, aistringas gidas, žmogus, kuris labai kruopščiai ruošdavosi ekskursijoms ir vesdavo jas įdomiai. Žmonės, kurie klausė jo pasakojimų, visada būdavo patenkinti. Jis gebėjo interpretuoti faktus, juos pateikti savitai ir įsimenančiai", – negailėjo gražių žodžių R.Miuller.

Gelbėtojų vadovas G.Kuprys tikino, kad šiemet Neringos paplūdimiuose nenuskendo nė vienas žmogus, tiesa, septynis asmenis teko gelbėti. Sunkiausia diena buvo, kai skendo tėvas ir dukra. Trys žmonės skendo, bet buvo išgelbėti gelbėtojų neprižiūrimuose, laukiniais vadinamuose paplūdimiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokinys

Mokinys portretas
Buvo labai geras Mokytojas 14 vidurinėj. Iki šiol atsimenu jš, atėjo dirbti jaunas mokytojas, įpūtė šviežio vėjo į mokyklos gyvenimą. Jo pamokos buvo labai įdomios, niekada neprailgdavo, laisvai bendraudavo su mokiniais, buvo griežtas kai reikėdavo ir su kuo reikėdavo. Labai liūdna, kad tokie žmonės išeina. Ilsėkis ramybėje, Mokytojau.

Darijus Kusas

Darijus Kusas portretas
Nežinau kokią profesiją turite Daiva Janauskaite. Kaip jus vadinti?

Ilsekis ramybeje

Ilsekis ramybeje portretas
Ši žinia pribloške - vasaros pradžioje keliavome po Juodkrantę, Nidą, Žmogus nepaprastu gebejimu pasakoti, sudominti, pirmą kartą pamateme tokią idomią Juodkrantę iš šio Žmogaus lūpų, ilsekis ramybeje, nusipelnei žmoniu pagarbos bei maldos.....graudu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių