Sulaikyti palangiškį žiauriai sužaloję kauniečiai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė penkis Kauno apskrities gyventojus. Jie įtariami pernai rudenį sužaloję su organizuotu nusikalstamumu siejamą palangiškį. Įtariamieji nustatyti ir sulaikyti Klaipėdos policijos pareigūnams bendradarbiaujant su Lietuvos kriminalinės policijos biuru ir Kauno apskrities policijos pareigūnais, skelbia uostamiesčio policija.

Kretingiškė pamatė gatvėje iš automobilio išmestą sužeistą vyrą ir suskubo jam į pagalbą. Moteris nugabeno jį į ligoninę nė nenutuokdama, kad suteikė pagalbą nusikaltėlių pasaulio šului, kuris buvo ką tik patyręs keršto akciją.

Kretingos ligoninės medikai 1977 metais gimusiam vyrui diagnozavo daugybinius galvos ir pilvo sumušimus, smegenų sukrėtimą, piršto, delnakaulio, alkūnės bei kojos abiejų kulkšnelių lūžimus. Nors pats nukentėjusysis tvirtino buvęs partrenktas automobilio, medikai suprato, jog tokių sužalojimų avarijos metu jis negalėjo patirti.

Žinia apie šį ligoninės pacientą pasiekė policininkus. Romčiko pravarde nusikaltėlių pasaulyje vadinamas Romualdas Adomaitis prabilo neiškart.

Reikalo ėmėsi Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Jie išsiaiškino, kad šis įvykis – gaujų narių tarpusavio santyki aiškinimasis. Šį kartą, panašu, Romčikas auklėtas už ketinimą nesidalinti pinigais, gaunamais iš nusikalstamo verslo. Mat nukentėjusysis buvo žinomas, kaip besiverčiantis automobilių vagystėmis ir vogtų mašinų realizavimu.

2009-ųjų birželio 30 dieną R.Adomaitis Klaipėdos apygardos teismo buvo nuteistas šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

Tąkart jis buvo pripažintas kaltu 2006 metų gegužę – naktį, po vasaros sezono atidarymo šventės,  J.Basanavičiaus gatvės pabaigoje, prie viešbučio „Šachmatinė“ žiauriai sumušęs bendrovės „Čilija“ savininką, vilnietį Tadą Karosą ir prievartavęs turtą.

2013 metais jis buvo lygtinai paleistas iš pataisos namų, o pernai jam prieš laiką buvo nutraukta probacijos tarnybos priežiūra.

Buvo žinoma, kad anksčiau atlikdamas laisvės atėmimo bausmę jis konfliktavo su kauniečiais.

Pareigūnai ilgai ieškojo tiesos aiškindamiesi, kas ir kodėl nuskriaudė palangiškį.

Kai kurie faktai vertė spėlioti, ar nebus šis asmuo prisidėjęs ir prie žudynių. Mat pernai lapkričio pradžioje Kaune buvo nušautas Deimantas Bugavičius, sietas su nusikaltėlių gauja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minimum

minimum portretas
10metų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių