Teismui perduota stambaus mąsto sukčiavimu įtariamo klaipėdiečio byla

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ir teismui perdavė didelės apimties, ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimų.

Klaipėdietis įtariamas iš įvairių asmenų iš viso „pasiskolinęs“ daugiau nei 142 tūkst. eurų.

Kaip pranešė policija, 1974 metais gimęs, lig šiol neteistas, dirbantis klaipėdietis, pareigūnų akiratin pakliuvo, kai 2018 metais į Klaipėdos apskrities policiją vienas po kito ėmė plaukti nuo šio asmens nukentėjusių piliečių pareiškimai.

Paaiškėjo, jog vyras nuo 2017 metų pradžios iki 2018 metų balandžio mėnesio iš daugiau ar mažiau pažįstamų asmenų, žadėdamas dideles palūkanas, skolindavosi įvairias sumas – į policiją kreipėsi 12 nukentėjusių. Paskolintos sumos gana didelės, nuo 4,5 tūkst. iki 47 tūkst. eurų.

Įtariamasis įgydavo asmenų pasitikėjimą – kai kuriems nukentėjusiesiems iš pradžių pasiskolintus pinigus grąžindavo su palūkanomis, įtariama, kad vėliau skolindavosi iš jų vėl, iš pradžių mokėdavo palūkanas kol vėliau tiesiog nebegrąžindavo pasiskolintų pinigų.

Asmuo galimai pinigus skolinosi iš vienų asmenų, jog atiduotų palūkanas kitiems.

Už sukčiavimą įtariamajam gali grėsti laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bijokit Dievo

Bijokit Dievo portretas
Jeigu neapsirinku, mano laikais, mastelis, didelio masto rašoma buvo be nosinės, o čia riebi antraštė" stambaus MĄSTO. Mąsto- galvoja, o čia nuo žodžio mastelis. gal reikėtų būti atidesniems ir tokių grubių klaidų nedaryti. Dienraščiui turi būti gėda už tokias grubias ir elementarias rašybos klaidas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių