Tragiškas ketvirtadienis: jūra pasiglemžė dar vieno vyro gyvybę (papildyta)

Ketvirtadieni po pietų įvyko tragiška nelaimė, kai Melnragėje nuskendo žmogus.

Tądien iki popietės buvo puikus, ramus oras. Apie 15 valandą staiga sukilo bangos ir ėmė pūsti stiprus vėjas. Būtent tuo metu Melnragėje, arčiau šiaurinio molo, kur nėra oficialaus paplūdimio ir nedirba paplūdimių gelbėtojai, jūroje plaukiojo vyras. Staiga sukilusios bangos pradėjo jį nešti gilyn.

Įvykio liudininkai matė banguotoje jūroje besiblaškantį vyrą. Kažkas net girdėjo jį šaukiant: „Help!“. Iš to, kad pagalbos žmogus prašė ne lietuviškai, galima spėti, kad jis buvo užsienietis.

Supratęs, kad į krantą neišplauks, jis tiesiog stengėsi išsilaikyti vandens paviršiuje, srovė jį ėmė nešti į šoną ir netrukus jis būtų galėjęs išsigelbėti. Įvykio liudininkai pamatė, kad staiga vyro galva nusviro ir paniro po vandeniu.

Visai greitai bangos žmogų atplukdė arčiau kranto, tada į jūrą puolė du poilsiautojai, kiti žmonės tiesiog stebėjo situaciją.

Gelbėtojų nuotr.

Vyras buvo kietai sučiaupęs burną. Į krantą jis buvo ištrauktas be gyvybės ženklų. Atskubėję gelbėtojai ėmėsi jį gaivinti, kiek vėliau atvyko greitosios medicinos pagalbos ekipažas.

Gaivinti žmogų bandyta ilgiau nei valandą, tačiau jo gyvybė užgeso, 16.49 val. medikai konstatavo mirties faktą.

Krante pareigūnai rado velionio mantą: paklotą, marškinėlius, pusilges kelnes, šlepetes, autobuso bilietėlį ir truputį monetų. Jokio dokumento, kuris leistų nustatyti šio žmogaus tapatybę, nerasta.

Vyras buvo itin apkūnaus kūno sudėjimo, ne žemo ūgio.

Penktadienį į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariatą kreipėsi klaipėdiečiai, pas kuriuos iš Ukrainos buvo atvykęs į svečius giminaitis. Žmonės pasigedo svečio, naktį negrįžusio namo. Dingusiojo apibūdinimas verčia manyti, kad tai tas pats Melnragėje nuskendęs vyras.

„Jūra buvo labai pavojinga, bet žmonių elgesys – stulbinantis. Krante medikai ir gelbėtojai dar bandė atgaivinti ką tik iš jūros ištrauktą žmogų, o visiškai greta kiti poilsiautojai brido į jūrą ir nepaisė perspėjimų, kad tai pavojinga ir jų gyvybėms. Tokia jūra – graži pažiūrėti, bet ne maudynėms“, – kalbėjo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki.

Klaipėdos paplūdimiuose, kuriuose dirba gelbėtojai, šiemet nenuskendo nė vienas žmogus, 12-kai žmonių gelbėtojai padėjo išsigelbėti, kitose pajūrio vietose nuskendo trys asmenys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O ko čia bijoti tos jūros? Tereikia elementarių žinių apie rip currents, mokėjimo plaukti ir jokio pavojaus nebelieka. Skęsta tik a) nemokantys plaukti, b) nežinantys kaip elgtis ir todėl panikuojantys, c) apsvaigę nuo alkoholio. Tuo labiau, kad čia net ne vandenynas, o vidinė jūra, tad nėra nei bangų didelių, nei ryklių ar aštrių uolų. Reikia švietimo, o ne draudimų.

Statistika

Statistika portretas
Jura pavojinga, ane? Kaip cia gaunasi, kad siemet skendo 12, nuskendo 3. Kai bendrai siemet per birzeli nuskendo 27! Gaunasi kad juroje yra saugiau (yoac jei yra gelbetojai), nei bet kur kitur!

"Dabar

"Dabar portretas
gyvenimas nepagyvenamas, o tai - blogiau nei mirtis". Bet kokiu atveju, žmogaus gaila.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių