Turgavietėse ir parduotuvėse aptikta draudžiamų žvejybos įrankių

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kovo pabaigoje, vykdydami akciją "Lydeka 2022", tikrino turgavietes ir žvejybos reikmenų parduotuves dėl neteisėtos prekybos ne mėgėjų žvejybos įrankiais.

Iš prekeivių Skuode, Tauragėje, Šilalėje ir Klaipėdoje aplinkosaugininkai paėmė 73 neleistino dydžio bučiukus vėžiams gaudyti ir 12 tinklų.

Kiekvienam pažeidėjui gresia administracinė atsakomybė iki 1,2 tūkst. eurų.

Vykdydami reidus aplinkosaugininkai nustatė 4 asmenis, pardavinėjusius draudžiamus mėgėjų žvejybos įrankius.

Žvejybos reikmenų parduotuvėse Skuode, Šilalėje ir Klaipėdoje buvo prekiaujama draudžiamų matmenų bučiukais vėžiams gaudyti. Tauragės turguje buvo prekiaujama ne tik bučiukais, bet ir statomaisiais tinklais.

Neleistino dydžio bučiukų skersmuo buvo nuo 70 iki 80 cm, ilgis – nuo 1,1 iki 1,35 m.

Mėgėjų žvejybos taisyklės nurodo, kad bučiukas vėžiams gaudyti turi būti ne ilgesnis kaip 100 cm, ne platesnis kaip 50 cm ir ne aukštesnis kaip 50 cm arba ne didesnio kaip 100 cm pagrindo skersmens ir ne aukštesnis kaip 50 cm.

"Šie reidai parodė, kad vis dar yra atvirai pardavinėjami draudžiami, neleistino dydžio žvejybos įrankiai, taip pat nepasidomima jų matmenimis ir kokia atsakomybė gresia už tokią prekybą. Visiems prekeiviams pabrėžiame – prekyba ne mėgėjiškos žvejybos įrankiais yra draudžiama ir asmenims gresia administracinė atsakomybė iki 1,2 tūkst. eurų", – tikino Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiasis specialistas Mindaugas Salys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>>>Pilni \\\\\.../////

>>>Pilni  \\\\\...///// portretas
>Prodažna škūra.Dantys visi sveiki???????

Pilni

Pilni portretas
Gariūnų turguje pilna šitų daiktų....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių