Uostamiesčio piktžaizdės: seksas už pinigus ir žmonių išnaudojimas

Prostitucijos ir prekybos žmonėmis piktžaizdės žiojėja ir uostamiestyje. Klaipėdoje į sąvadautojų rankas pakliūva ir vaikai, ir net vyresnio amžiaus klaipėdiečiai.

Už valandą – 80 eurų

Pažinčių svetainėse, socialiniuose tinkluose mirga šimtai pasiūlymų teikti intymias paslaugas.

Tiesa, didžioji dalis skelbimų slepiasi po viešai pristatomų paslaugų uždanga.

Daugelyje skelbimų šalia erotinio pobūdžio fotografijų siūlomos masažo paslaugos.

"Erotinis masažas su žaidimais. Išpildysiu visas svajones. Valandos įkainis – 80 eurų", –  paslaugas pristato mergina.

"Išskirtinio grožio šviesiaplaukė. Slapti pasimatymai už paramėlę. Dvi valandos tik 120 eurų", – tame pačiame skelbimų tinklalapyje rašo mergina.

Dažniausiai už valandos "paslaugą" įkainiai siekia nuo 60 iki 80 eurų.

Taip pat internete gausu pasiūlymų užsidirbti teikiant eskorto arba palydovių paslaugas.

"Darbas merginoms Majamyje, JAV. Ar svajojote apie poilsį ir darbą Pietų Floridoje? Norėtumėte keliauti, susipažinti su naujais, turtingais žmonėmis, praleisti puikiai laiką ir užsidirbti? Šis darbas kaip tik Jums. Atskriskit į Majamį! Mes suteikiame Jums tokią galimybę", –  skelbiama populiariame interneto skelbimų tinklalapyje.

Kur prostitucija įteisinta?

Kai kur prostitucija yra itin paplitęs reiškinys, tad kai kuriose šalyse nuspręsta ją legalizuoti ir apmokestinti.

Šiuo metu intymias paslaugas oficialiai leidžiama teikti Nyderlanduose, Vokietijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Graikijoje, Turkijoje, Vengrijoje ir net kaimyninėje Latvijoje.

Lietuvoje už vertimąsi prostitucija taikoma administracinė atsakomybė.

Ne paslaptis, jog baudos neatgraso nuo nelegalios veiklos, mat tai yra vienas pelningiausių verslų visame pasaulyje.

Baudžia ir klientus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus ir Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos duomenimis, pernai už vertimąsi prostitucija nubaustos 35, o šiemet tik per tris mėnesius – jau 13 moterų.

Už naudojimąsi prostitučių paslaugomis nubaustas ir vienas klientas.

Kai kurios moterys baudžiamos ne pirmą kartą.

Už vertimąsi prostitucija ir naudojimusi šiomis paslaugomis baudos siekia nuo 90 iki 140 eurų.

Užsienietės patyrė smurtą

Moterys, sugundytos sutenerių žadėtais aukso kalnais, nukenčia tiek nuo sąvadautojų, tiek ir nuo klientų rankos, mat yra beveik nesaugomos Lietuvos įstatymų.

Anot pareigūnų, pareiškimą dėl kūno sužalojimų pateikusios merginos ir moterys linkusios slėpti, kokia veikla iš tikrųjų verčiasi.

Taip yra todėl, kad nukentėjusiosios baiminasi sulaukti baudų.

Pernai pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl iš užsienio atvykusių ir intymias paslaugas teikusių merginų sužalojimo.

Ieško patiklių aukų

Prostitucijos paslaugas teikiantys asmenys tai daro ir ne savo noru.

Nuo 2004 m. Klaipėdos regione pagalba nukentėjus nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos suteikta daugybei moterų, vyrų ir net vaikų.

Šiuo metu viešosios įstaigos "Kovos su prekybos žmonėmis centras" Klaipėdos skyriuje psichologų, socialinių darbuotojų ir teisininkų komanda konsultuoja 30 nukentėjusių asmenų.

Į prekiautojų žmonėmis ir sąvadautojų gniaužtus įkliūva tiek nepilnamečiai, tiek ir garbaus amžiaus žmonės.

Centro vadovės Kristinos Mišinienės teigimu, visuomenėje gajūs stereotipai, jog į tokią situaciją patenka tik lengvo uždarbio siekiančios merginos.

Dažniausiai į nelegalią veiklą įtraukiami socialiai pažeidžiami žmonės iš nepilnamečių globos įstaigų, smurtaujančių šeimų.

Taip pat į nusikaltėlių tinklą įkliūva vienišos ir nepasiturinčios mamos, kurioms trūksta palaikymo iš aplinkos, gyvenimiškos patirties, ir įgūdžių stokojantys jaunuoliai.

"Kalbant apie Klaipėdos regiono situaciją, tenka pripažinti, jog dėl nelanksčios tarnybų pozicijos mieste klestinti prostitucija, narkotikų platinimo "verslas" niekada nepritrūksta "darbuotojų". Toks šešėlinis miesto gyvenimas yra matomas labiau kaip "silpnų, paslydusių, nieko daugiau nesugebančių" vyrų ir moterų gyvenimo būdas. Tačiau ar girdėjote kada nors apie valdininkų realius veiksmus, duodant tam atkirtį? Pastarieji metai parodė, jog mieste yra rimtų vaikų seksualinio išnaudojimo problemų, čia aukomis vėlgi tampa tarsi niekieno neprižiūrimi vaikai", – atskleidė K.Mišinienė.

Nukenčia ir vyrai

Vadovės teigimu, pastebėta, jog į sąvadautojų ir prekeivių žmonėmis pinkles pastaruoju metu patenka vis daugiau vyrų.

Atvira žaizda Klaipėdos regione yra prostitucija.

"Atvira žaizda Klaipėdos regione yra prostitucija. Čia vyrauja moterų, tiek vietinių, tiek atvykusių iš vadinamojo Rytų bloko, išnaudojimas", – teigė K.Mišinienė.

Vyrai tai pat išnaudojami priverstiniams nusikaltimams – vagystėms, plėšimams, narkotikų platinimui.

Klaipėdos regione taip pat teikiama pagalba žmonėms, išnaudotiems vergiškame darbe, kriminalinėje veikloje.

Meistriškai suręstos pinklės

Nusikalstamo pasaulio atstovai randa daugybę būdų, kaip į neteisėtą veiklą, prostituciją, vagystes įtraukti socialiai pažeidžiamus asmenis.

Žmonėms žadamas legalus darbas užsienyje, o atvykus jaunuoliai prievartos būdu verčiami vogti ir parsidavinėti, prekiauti narkotinėmis medžiagomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Martha Daniels

Martha Daniels portretas
„Google“ už kiekvieną mėnesį už darbą internete sumokėjo nuo 18000 iki 25000 dolerių. Paskutinį mėnesį aš uždirbsiu $ 23618 iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o aš laisvalaikiu dirbu nuO 2 iki 3 valandų per dieną. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradėti uždirbti internete, kaip ir aš. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­98.C­­o­­m

Tr

Tr portretas
Švedijoje baudžia pirkėjus. Pasitvirtino. Todėl tai tiktų ir Lietuvoje. Jokių legalizavimų! Tai tik mulkinimas, nes kur legaliai ten vistiek vyksta žiaurūs dalykai, tik su priedanga. Taigi svarbiausia, jeigu nebus valstybėje doros, neliks ir tautos....

Rb

Rb portretas
Įteisinti reikia, tegul žmonės daro ką nori su savo kūnais ir moka mokesčius
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių