Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje griežtės "lakūnų" medžioklė

2015-11-12 18:00

Greičio pedalą smarkiau, nei leistina, mieste mėgstančius spausti kelių "erelius" kontroliuos daugiau vadinamųjų radarų.

Greičio matuokliai bus sutvarkyti tik tada, kai sumontuos greitį fiksuojantį įrenginį.
Greičio matuokliai bus sutvarkyti tik tada, kai sumontuos greitį fiksuojantį įrenginį. / Vytauto Petriko nuotr.

Greičio pedalą smarkiau, nei leistina, mieste mėgstančius spausti kelių "erelius" kontroliuos daugiau vadinamųjų radarų.

Šiuo metu visoje Klaipėdoje automobilių greitį kontroliuoja trys stacionarūs greičio matuokliai, o vietų, kur matuokliai galėtų fiksuoti pažeidėjus, įrengta 18.

Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis pasakojo, kad šiemet "lakūnus" turėtų pradėti fiksuoti daugiau greičio matuoklių.

Porą naujų vadinamųjų radarų tikėtasi sumontuoti anksčiau nei šių metų pabaigoje, tačiau procesas užsitęsė dėl bylinėjimosi su viena tokius įrenginius parduodančia bendrove.

Šiomis dienomis planuojama pasirašyti sutartį dėl dviejų papildomų greičio matuoklių įsigijimo. Tikimasi, kad šie įrenginiai riedančių automobilių greitį pradės fiksuoti jau šiemet, o kitąmet prie šio penketo prisijungs dar du.

Miestą stebintys trys matuokliai ir jų priežiūra savivaldybei per trejus metus nuo 2013-ųjų kainuoja apie 174 tūkst. eurų.

"Jeigu matuoklį pavagia, sudaužo ar kitaip suniokoja, bendrovė viską sutvarko už šias lėšas", – teigė M.Poimanskis.

Nuo šių metų liepos pusė pažeidėjų sumokamų baudų grįžta į savivaldybės biudžetą. Anot M.Poimanskio, miestui tenkanti suma yra pakankama įrenginių priežiūros išlaidoms padengti.

Mieste esama ir tokių greičio fiksatoriams skirtų vietų, kur šiuo metu įrenginys greičio neužfiksuotų, mat jam skirta "dėžė" yra išterliota dažais ar kitaip sugadinta.

Administracinės veiklos poskyrio vedėjo teigimu, greičio matuoklius prižiūrinti įmonė įrenginiams skirtas vietas tvarko tik tada, kai ten yra sumontuota įranga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų