Vagis įsibrovė į muziejų: dingo aukų dėžutė

Ramų Žemaičių Kalvarijos miestelį savaitgalį apskriejo žinia, kad vagis įsibrovė į poeto Vytauto Mačernio muziejų ir išnešė aukų dėžutę su joje buvusiais smulkiais pinigais.

Plungės rajono policininkai į Žemaičių Kalvariją skubėjo penktadienį. Kaip tyčia, tą dieną miestelyje vyko talkos ir seniūnas bei bendruomenės pirmininkas buvo užsiėmę.

Pareigūnus iškvietė kultūros centro vadovė Rima Jokubauskienė.

Jai žinią apie vagystę pranešė į darbą atėjusi valytoja. Moteris pamatė išdaužtą pirmojo aukšto langą, nesunkiai pasiekiamą iš vidinio kultūros centro kiemo.

Per šį langą nusikaltėlis pateko į patalpą, kur kartą per savaitę vyksta anoniminių alkoholikų klubo susirinkimai.

Panašu, kad įsibrovėliui rūpėjo gauti bent truputį pinigų. Jis ieškojo aukų dėžutės klubo patalpose, o jų neradęs išmėtė lankstinukus, knygas ir kitą atributiką. Spėjama, kad taip pasielgta iš pykčio.

Tikėtina, kad į antrąjį aukštą, kur veikia V.Mačernio muziejus, vagis brovėsi todėl, kad nerado pinigų anoniminių alkoholikų klube.

Raktas nuo muziejaus durų buvo laikomas viešoje vietoje, jį nebuvo sunku rasti.

Šiuo atveju žala nėra labai didelė, bet svarbu parodyti, kad net tokiam nusikaltimui skiriamas rimtas dėmesys.

Atsirakinęs muziejaus duris nusikaltėlis pavartė kelias knygas, bet jų nenumetė ant grindų. Darbuotojai muziejėlį rado nenusiaubtą.

Dingo aukų dėžutė, kurioje galėjo būti apie 30 eurų smulkiais. Vagis pakeverzojo kažką lankytojų knygoje, bet šis įrašas – neįskaitomas.

Plungės rajono policijos komisariato viršininkas Gintautas Pocevičius atviravo, kad įtariamųjų ratas jau nustatytas, o miestelio žmonės kalba matę vieną girtaujantį asmenį, mokantį už stipriuosius gėrimus smulkiais pinigais.

Daugelis kalba, esą nusikaltimą galėjo įvykdyti kuris nors nesusivaldęs anoniminių alkoholikų klubo narys, mat tik šie žmonės žinojo, kur galima tikėtis rasti pinigų.

Pareigūnai mano, kad nusikaltimą nebus sunku išaiškinti.

"Šiuo atveju žala nėra labai didelė, bet svarbu parodyti, kad net tokiam nusikaltimui skiriamas rimtas dėmesys", – teigė rajono policijos komisariato viršininkas.

R.Jokubauskienė atviravo, kad aukų dėžutėje nelaikoma daugiau pinigų, kai tik ji tampa sunkesnė, monetos išimamos.

Žemaičių Kalvarijos bendruomenės pirmininkas Bronius Kleinauskas džiaugėsi, kad muziejaus eksponatai nenukentėjo. Tikėtina, taip vagis pasielgė todėl, kad nesunkiai rado grobį – dėžutę su aukoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių