Vaikų košmaras uostamiestyje – indas tvirkino mažametes mergaites

  • Teksto dydis:

Klaipėdos teismams vis dažniau tenka kviestis į talką vertėjus iš įvairių kalbų, tai byloja apie faktą, kad ir Vakarų Lietuvos regione daugėja užsieniečių, kurie įvykdo nusikaltimus. Vienas jų – indų tautybės vyras, sulaukęs apkaltinamojo nuosprendžio už jaunesnių nei 16 metų asmenų tvirkinimą.

Grabinėjo krūtinę

Šią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas nepatikėjo vyro išsisukinėjimais ir paskelbė jį kaltu bei skyrė laisvės apribojimo bausmę.

33 metų svetimšalis, tėvynėje turintis žmoną ir du vaikus, Klaipėdoje dirbantis laivų statybos įmonėje, šiemet du kartus įkliuvo, kai priekabiavo prie mergaičių.

Balandžio 27-ąją jis su tautiečiu autobusu važiavo į Nidą. Svetimšalis buvo girtas, pamatęs šalia sėdinčią mergaitę nesusivaldė ir ėmė liesti nepilnametės sėdmenis.

Išlipęs iš autobuso vyras priėjo prie mergaitės, ją kalbino ir ėmė liesti nepilnametės krūtinę. Mergaitė apsimetė, kad nesupranta anglų kalbos, išrėkė jam "Go away!" (liet. "eik šalin") ir pabėgo.

Svetimšalis tvirtino nukentėjusią mergaitę pirmą kartą pamatęs teisme.

Vaikas verkė, skundėsi telefonu draugei ir mamai, kartu su policininkais netrukus minioje surado įtariamąjį ir nurodė konkrečiai tą žmogų.

Vėliau apklausiamas ir teisme indas užsispyręs tvirtino autobuse mergaitės negrabinėjęs, o Nidoje ištiesė jai ranką norėdamas pasisveikinti. Esą klausęs vaiko, kur čia galima išsimaudyti.

Sulaikę įtariamąjį pareigūnai užfiksavo 1,73 prom. girtumą.

Nusismaukė kelnes

Tai buvo ne vienintelis kartas, kai šis vyras netinkamai pasielgė su svetimu vaiku.

Gegužės 4-ąją netoli Klaipėdos stadiono vyras pasivijo riedlente važinėjusią mergaitę, nutempė ją prie automobilio, atsisagstė kelnes ir vaiko akivaizdoje išsitraukė lyties organą.

Mergaitė buvo ne kartą apklausta ir pasakojo, kad kratydamas "daiktą, pro kurį vyrai sisioja", klausė jos: "Good?" (liet. "geras?"), laikė jos galvą ir bučiavo į skruostą.

Tąkart vaikas nuo iškrypėlio pabėgo, o po kelių dienų pamatė tą patį tamsaus gymio vyrą savo namo kieme, prie tėčio mikroautobuso.

Mergaitė nubėgo pasiskųsti tėvui, o tuo metu dviratį iš rūsio išsistūmęs kaimynas pastebėjo svetimšalį nusismaukusį kelnes bei trumpikes ir prisiglaudusį prie mašinos.

Vyrai sulaikė bandžiusį bėgti įtariamąjį ir perdavė policininkams.

Ne kartą melavo

Indas buvo uždarytas į areštinę ir teismo sprendimo laukė už grotų.

Nors mergaitės fiziškai nenukentėjo, psichologai pažymėjo, kad abi po tvirkinamųjų veiksmų jautėsi blogai, buvo sutrikusios ir bodėjosi kalbėti apie vyro veiksmus.

Mergaičių parodymai buvo nuoseklūs, jos apibūdino įvykius ir piešiniais.

Kaltinamasis ne kartą keitė parodymus. Jis tvirtino gegužės pradžioje nebegyvenęs bendrabutyje netoli parko, minėtą dieną dirbęs, pro stadioną ėjęs vienintelį kartą, kur kas dažniau sekmadieniais į bažnyčią eidavęs pro parką.

Svetimšalis tvirtino nukentėjusią mergaitę pirmą kartą pamatęs teisme, anksčiau jos niekada nesutikęs ir juo labiau netvirkinęs.

Darbdavys pateikė kaltinamojo darbo grafiką, iš kurio paaiškėjo, kad nusikaltimo dieną jis nedirbo, juolab kad nukentėjusiosios tėvas ir kaimynas jį netrukus po mergaitės skundo sulaikė.

Visa tai byloja, kad vyras nebuvo nuoširdus, o jo pasakojimas prasilenkia su tiesa.

Keista ir pareigūnų apklausto indo tautiečio pozicija. Į Nidą su nuteistuoju važiavęs vyras tikino nesąs įtariamojo draugas, nebendraująs su šiuo vyru ir aiškino nematęs, ką šis darė mergaitei.

Atsėdėjo iki nuosprendžio

Šio teismo proceso metu dalyvavo vertėja iš hindi kalbos, jai tekdavo atvykti į Klaipėdą iš Vilniaus, mat teisiamasis tvirtino suprantąs tik apie 50 proc., kai kalbama angliškai.

Teismas skyrė nuteistajam 11 mėnesių laisvės apribojimo. Kardomajame kalinime išbūto laiko nuo 2019 m. birželio 2 d. iki 2019 m. lapkričio 13 d. kiekvieną dieną prilyginti dviem laisvės apribojimo dienoms.

Nuteistajam išaiškinta, kad paskirto laisvės apribojimo laikotarpiu jis privalo be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos, laikytis teismo nustatyto draudimo ir nustatyta tvarka atsiskaityti, kaip jis vykdomas.

Jeigu kaltinamasis vengia atlikti laisvės apribojimo bausmę, ši bausmė jam gali būti keičiama areštu.

Už mažų mergaičių tvirkinimą nuteistas vyras teismo salėje išleistas į laisvę.

Tai yra pirmosios instancijos teismo sprendimas, jis gali būti apskųstas.

Nuteistam vyrui iki nuosprendžio įsiteisėjimo dar taikomos dvi kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir dokumento paėmimas palikti galioti iki nuosprendžio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
Tai tvarka pas mus,kad kazkoks iskrypes indusas at aziaves uzdarbiauti negali buti deportuotas i savo tevyne pas zmona ir vaikus, jam tik toks kelias namo o ne Lietuvoje uzdarbiauti.

iprasta pas juos

iprasta pas juos portretas
isijaute esas indijoj

ALGIS

ALGIS portretas
AR TAI DĖL TO DŽIAUGIAMĖS KAD LIETUVOJE DAUGĖJA INDŲ , ATSEIT ATVAŽIUOJA MOKYTIS , TIK KAŽIN KO . LIETUVOS LAUKIA LIETUVIŲ GYVENAMO RAJONO Č I K A G O J E LIKIMAS .
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių