Pereiti į pagrindinį turinį

Žemės tarnybos darbuotoja apgaule padėjo įgyti du sklypus?

2015-09-16 13:06
BNS inf.
Skirtingų lūkesčių turinčius žemės savininkus pokyčiai tik supriešino
Skirtingų lūkesčių turinčius žemės savininkus pokyčiai tik supriešino / K. Vanago /BFL nuotr.

Nacionalinės žemės tarnybos Kretingos skyriaus darbuotoja įtariama klastojusi dokumentus ir padėjusi apgaule įgyti du sklypus, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT duomenimis, skyriaus vyresnioji specialistė J.A. klastodama dokumentus padėjo vienam asmeniui – A.V. apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą – Kretingos rajone valstybei priklausantį 75 ha žemės sklypą ir valstybei priklausantį 76 ha miško sklypą.

Vėliau jie buvo išskaidyti į 37 atskirus sklypus ir suprojektuoti įvairiose Lietuvos savivaldybėse. Dalis šių sklypų iš karto buvo parduoti.

Bendra šių sklypų vertė, STT duomenimis, yra daugiau kaip 250 tūkst. eurų.

Teisės į minėtus žemės sklypus įgytos, kai Nacionalinės žemės tarnybos specialistė neteisėtai atskleidė A.V. jos turimą informaciją apie buvusius savininkus, kuriems iki nacionalizacijos priklausė šie žemės, miško sklypai ir į kuriuos jie patys ar jų artimieji neatkūrė nuosavybės teisių.

Pasinaudojęs šia informacija ir suklastotais dokumentais, A.V. suorganizavo, kad šie dokumentai būtų pateikti Kretingos apylinkės teismui, o šis jų pagrindu neteisingai nustatytų juridinį faktą dėl žemės sklypų paveldėjimo.

Remdamasis šio teismo sprendimu, A.V. per kitus asmenis apgaule įgijo teises į minėtus didelės vertės žemės sklypus.

Antradienį šios aferos sumanytojai ir vykdytojai sulaikyti, atliktos kratos.

Šis ikiteisminis tyrimas – trečias šiais metais STT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimų korupcinių nusikaltimų Nacionalinės žemės tarnybos padaliniuose.

STT Vilniaus valdybos pareigūnai aiškinasi 1,4 ha valstybinės žemės sklypo Vilniuje, kurio rinkos kaina yra didesnė kaip 300 tūkst. eurų, nuomos aplinkybes. Pareigūnai turi duomenų, kad verslo bendrovė nuomos teises į šį sklypą įgijo sukčiaudama.

Taip pat tiriama, ar į verslininkų sukurtą nusikalstamą schemą buvo įtraukti keli žemėtvarkininkai, kurie piktnaudžiaudami tarnyba ir klastodami dokumentus galėjo prisidėti prie nusikalstamos veikos.

Taip pat šių metų rugpjūtį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo dokumento suklastojimo minėtos tarnybos Švenčionių skyriuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų