Pereiti į pagrindinį turinį

„Žole“ bendraklasius ir brolį vaišinęs nepilnametis nubaustas laisvės apribojimu

2020-01-29 09:28
BNS inf.

Nepilnametis, su bendraklasiais ir broliu rūkęs kanapes, nubaustas laisvės apribojimo bausme, trečiadienį pranešė Klaipėdos apygardos teismas.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Telšių apskrities VPK ir Shutterstock nuotr.

Vaikinas buvo teisiamas už narkotinių medžiagų platinimą nepilnamečiams, už ką įstatyme numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo trejų iki dvylikos metų, tačiau teismas įvertino, jog nagrinėjamu atveju bendrosios bausmės skyrimo taisyklės taikymas ir net minimalios laisvės atėmimo bausmės skyrimas nebūtų tinkamas teisingumui įgyvendinti.

Teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis yra labai jaunas, jo vertybės, socialinė aplinka dar tik formuojasi, gyvena šeimoje su dar šešiais nepilnamečiais vaikais, kuriais rūpinasi tik jų mama.

„Mažesnį padarytos veikos pavojingumą lemia ir tai, kad laikytos ir platintos kanapės yra iš dalies mažiau pavojingos žmogaus sveikatai, be to, kaltinamojo veiksmai pasidalijant kanapių suktine su kitais nepilnamečiais nebuvo iš anksto suplanuoti, o atlikti spontaniškai“, – teigiama teismo pranešime.

Jaunuoliui uždrausta bendrauti su narkotines ir psichotropines medžiagas vartojančiais asmenimis, įpareigojo pradėti dirbti arba užsiregistruoti užimtumo tarnyboje, mokytis ir būti namuose nuo vidurnakčio iki šešių ryto, jei tai nesusiję su darbu ar mokymusi.

Nepilnametis Plungės rajono gyventojas teistas už tai, kad suktinę kanapių atsigabeno prie pagrindinės mokyklos, kurioje mokosi ir jo jaunesnis brolis, ir davė suktinę rūkyti ne tik savo broliui, bet ir dar dviem savo klasės draugams.

Iš jaunuolio narkotinę medžiagą atėmė mokytoja ir perdavė ją policijos pareigūnams.

Teismas įvertino, kad narkotini medžiagų platinimas gali būti ne tik šių medžiagų pardavimas, bet ir jų dovanojimas, davimas už atliktus darbus, paslaugas ir neatlygintinis davimas parūkyti kitiems asmenims.

Kadangi kaltinamasis kanapių suktinę ne tik pats rūkė, bet ir davė kitiems su juo buvusiems nepilnamečiams rūkyti, konstatuota, jog kaltinimai dėl narkotinių medžiagų platinimo pagrįsti.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų