Akliesiems sunku keliauti po Klaipėdą autobusais

Penktadienį, minint Baltosios lazdelės dieną, klaipėdiečiai buvo kviečiami patirti su kokiomis problemomis susiduria autobusais važiuojantys neregiai.

Akcijos iniciatoriai kvietė žmones nors trumpam patirti aklo ar mažai matančio žmogaus dalią, užrištomis akimis pakeliauti viešuoju miesto transportu ir patiems pasidaryti išvadas, ar miesto aplinka yra pakankamai pritaikyta regos negalią turintiems žmonėms, ar paprasta vos matančiam ar aklam žmogui susiorientuoti autobusų stotelėse ir pasirinkti reikiamą autobusą, ar draugiški ir paslaugūs nematančiajam yra keleivinio transporto vairuotojai bei kiti keleiviai.

Eksperimento dalyviams buvo uždengtos akys. Kiekvienas iš jų gavo po porininką iš Aklųjų ir silpnaregių sąjungos Klaipėdos filialo. Keliautojai nuo Klaipėdos muzikinio teatro autobusu turėjo nuvažiuoti iki Vasaros estrados ir sugrįžti atgal.

Klaipėdiečiai įsitikino, jog susigaudyti su kokiu autobusu važiuoti išties labai sudėtinga. Klaipėdos autobusuose garso įrašas privalo skelbti į kokią stotelę ir kokio maršruto autobusas atvyko, tačiau didžioji dalis autobusų „tylėjo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių