Pereiti į pagrindinį turinį

Pagrindinėse Palangos gatvėse – daugiau šiukšliadėžių

2010-08-06 20:07
Pagrindinėse Palangos gatvėse – daugiau šiukšliadėžių
Pagrindinėse Palangos gatvėse – daugiau šiukšliadėžių / Ievos Batkevičiūtės nuotr.

Palangos kurortas pagaliau sulaukė paskatinimo mažiau šiukšlinti gatves. Šį mėnesį populiariausiose miesto gatvėse buvo pastatytos ryškiaspalvės šiukšliadėžės.

Naujos, pagal Europos standartus pagamintos šiukšliadėžės atkreipia dėmesį savo ryškia spalva. Jos yra trijų rūšių: geltonos spalvos su užrašu „Plastikas“, mėlynos spalvos su užrašu „Stiklas“ ir didesni, oranžinės spalvos konteineriai, skirti kitoms atliekoms.

„Kai pamatėme, kokie šiukšlių kalnai gulėjo prie šiukšliadėžių po Karaliaus Mindaugo karūnavimo švenčių, nusprendėme imtis reformų ir suorganizavome šiukšliadėžių atvežimą. Poilsiautojai naujas šiukšliadėžes gali rasti Vytauto ir Basanavičiaus gatvėse, Turgaus aikštėje, dviračių take palei jūrą ir prie tilto. Rezultatais esame patenkinti – žmonės stengiasi rūšiuoti atliekas ir apskritai, mažiau šiukšlina“,- pasakojo Palangos komunalinio ūkio direktorius Konstantinas Skierus.

Šiukšles komunialininkai išveža kiekvieną rytą, o savaitgaliais net ir kelis kartus per dieną. Šiukšlių kiekis ypač padidėja savaitgaliais, kai į kurortą suplūsta gausybė žmonių. Kitais metais daugiau šiukšlių dėžių svarstoma pastatyti ir pliaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų