Uostamiesčio gatves išvagojo duobės

Pasibaigus žiemai, miesto gatvėse atsivėrė didžiulės duobės. Specialistų teigimu, jų šį pavasarį yra kur kas daugiau nei ankstesniais metais.

„Situacija liūdna, kaip ir tikėjomės, po tokios šaltos žiemos, kokios nebuvo ilgą laiką. Šaltis ir sniegas padarė savo - suardė asfalto dangą. Įtakos duobių atsivėrimui turėjo druska, kuria barstomos gatvės“, - komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė.

Anot jos, labiausiai duobėmis po žiemos išvagota Minijos gatvė. Problemiškų vietų yra ir Šilutės plente, Baltijos ir Taikos prospektų žiedinėje sankryžoje.

N.Vedeikienė pabrėžė, jog stengiamasi kuo greičiau sureaguoti į pranešimus ir užlyginti gatvėse atsiradusias duobes. Apie jas praneša policijos pareigūnai, gyventojai.

Antradienį duobes remontuojantys darbininkai dirba Minijos gatvėje. Dirbti jie pradėjo nuo Kalnupės gatvės Jūrininkų prospekto link. Savivaldybė davė nurodymą pasirūpinti Baltijos ir Taikos prospektų žiedinėje sankryžoje esančiomis duobėmis.

„Nemažai jų jau yra sutvarkyta. Duobės užlygintos Smiltelės, Priestočio, Mokyklos gatvėse, pagrindinėse sankryžose. Jei nespėjama sutvarkyti, prašome, kad prie didesnių duobių būtų pastatyti įspėjamieji ženklai. Jei neužteks pajėgų ir duobių atsivers daugiau, rangovų prašysime didinti pajėgas“, - pasakojo vyriausioji specialistė.

Šiuo metu gatvėse atsivėrusios duobės yra užtaisomos šaltu asfaltu. Tokie darbai kainuoja apie 50 proc. brangiau nei duobių užlopymas karštu asfaltu.

Pagrindiniai duobių remonto darbai paprastai prasideda balandį, kada atšyla orai.

N.Vedeikienė pabrėžė, jog kol kas anksti kalbėti, kiek kainuos po žiemos atsivėrusių duobių remontas. Dar nėra sudarytas galutinis jų sąrašas.


Šiame straipsnyje: duobės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių