„Vandentiekio specialistas“ pavogė 12 tūkst. litų

Vandentiekio remontininku ir oficialiu vandenį tiekiančios bendrovės atstovu apsimetęs sukčius rado auką ir Klaipėdoje.

Plungėje ir Kretingoje pagyvenusias moteris apšvarinęs vagis jau - Klaipėdoje. Išskirtinis nusikaltimo braižas leidžia spėti, kad įžūlus vagis bastosi po Lietuvą ir ilgiau vienoje vietoje neužsibūna.

„Būtų gerai, kad žmonės paskaitytų, kas man atsitiko, ir būtų budrūs“, - teigė 74 metų klaipėdietė.

Antradienį perpiet į moters namus paskambino nepažįstamas vaikinas. Tvarkingai apsirengęs, su segtuvu rankose ir baltu šalmu ant galvos jis tikino, kad remontuoja trūkusį vandentiekį. Jaunuolis pasiprašė įleidžiamas vidun užsukti vandens.

Nieko pikta neįtarusi moteris įsileido nepažįstamąjį. Jis nesustodamas malė apie ketinamus keisti vandens skaitiklius, trūkusį vamzdį, o galiausiai pareiškė, kad moteris yra permokėjusi už vandenį 47 litus.

„Jis išsitraukė 500 litų kupiūrą ir paprašė grąžos. Daugiau nei 400 litų sukrapščiau iš savo ir dukros santaupų. Tas vaikinas visur ėjo iš paskos. Lyg ir ne visai šalia stovėjo, bet matė, iš kur ėmiau pinigus. Paskui jis liepė man atsukti čiaupą virtuvėje, o pats nuėjo į vonią. Tikino, kad vandens namuose nebus apie porą valandų. Po kažkiek laiko paklausiau, ar dar ne gana, ar ne laikas užsukti čiaupą, bet atsako neišgirdau. Kai išėjai iš virtuvės pamačiau, kad spintos durys atviros, neuždarytos buvo ir buto durys. Vandentiekio specialisto nelikę nė kvapo. Dingo visi namie laikyti pinigai“, - pasakojo klaipėdietė.

Vagies grobis - 12 tūkst. litų.

Nukentėjusioji apibūdino vagį. Tai apie 20 metų dailios išvaizdos vaikinas, apie 180 centimetrų ūgio, vilkėjęs juoda odine striuke ir juodomis kelnėmis.

Vėliau moteris iš kaimynių sužinojo, kad tas pats nusikaltėlis apie namą sukinėjosi ir išvakarėse. Vienos moters jis paprašė rakto nuo elektros skydinės ir pažadėjo vėliau jį atnešti jai į namus. Tąkart moterį nuo vagystės išgelbėjo tai, kad ji namie buvo ne viena.


Šiame straipsnyje: vagystė iš buto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių