Anokia paslaptis, kad paukštynuose auginti paukščiai kepami praranda kvapnumą, todėl į jų vidų reikia dėti čiobrelių, laiškinių česnakų ar kitų prieskonių. Gal todėl nemažai klaipėdiečių paukštienos dairosi pas turguje prekiaujančius ūkininkus.
Jei ieškosite nupešto viščiuko, žiūrėkite, kad jo oda būtų lygi ir minkšta, šlaunelės apvalios ir mėsingos, krūtinkaulis lankstus, o stuburgalis – riebus. Verta prisiminti, kad grūdais lesintų viščiukų nagai būna gerai išaugę. Tokie viščiukai – skanesni ir maistingesni.
Jei turguje pirksite negyvą antį, atkreipkite dėmesį, kad jos krūtinkaulis būtų lankstus, snapas prie odos trapus ir gana lankstus, riebalai gelsvai balti. Jei taip nėra, tada patys spręskite, ar verta pirkti.
Kai panorėsite kalakutienos ir šių paukščių ieškosite turguje, atminkite, kad patelės yra mėsingesnės už kalakutus. Jų mėsa minkštesnė. Kalakutės tinka maistui jau birželio mėnesį. Kalakučių juodomis kojomis mėsa yra minkštesnė.
O štai užsigeidus žąsies būtina žinoti, kad rudeniui baigiantis žąsys būna nelabai riebios. Tada jos – mėsingiausios, būna mažiau atliekų. Nupeštų žąsų oda turi būti raudona, bet ne geltona, nepeštų – balta.
Pakelkite akis į padebesius
"Kokteiliui" pavyko sužinoti, kad maisto ir gėrimų vartojimas lėktuvuose labai priklauso tiek nuo sezoniškumo, tiek nuo skirtingų šalių gyventojų įpročių.
Pavyzdžiui, vasaros metu lėktuvuose daugiau vartojama sumuštinių, vandens, sulčių, o žiemą – karštų patiekalų ir karštų gėrimų.
Populiariausias gėrimas – ne alus ar vynas, o kava, kurią lietuviai mėgsta plikomą, o užsieniečiai – tirpią. Įdomu ir tai, kad vištienos bei kiaulienos patiekalai yra populiaresni negu jautienos. Mat kiaulienos skonis dėl slėgio poveikio ir pakartotinio šildymo mažiau pakinta.
Česka (397 719; nauja taisyklė: kelias į moters šaldytuvą eina per jos širdį)
Naujausi komentarai