Karštą savaitgalį gyventojai skendo jūroje, upėse ir ežeruose

Karštą vasaros savaitgalį žmonės skendo jūroje, upėse, ežeruose.

„Savaitgalį skendo 16 žmonių. Labai sunkus savaitgalis, ir dabar dirbame, vykdome reidą. Maudytis draudžiama, žmonės neklauso ir rizikuoja savo gyvybe,“ – BNS pirmadienio vakarą sakė Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Panašiai kalbėjo ir bendrovės „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Daug žmonių skendo ir Klaipėdoje esančiuose paplūdimiuose.

„Dauguma, kuriuos savaitgalį ištraukėm, buvo ukrainiečiai, atvažiavę dirbti. Ištraukėm ir keletą Rusijos ir Vokietijos piliečių“, – BNS sakė A. Siakki. Poilsiautojai buvo blaivūs.

Pasak A. Siakki, savaitgalį srovė pagaudavo žmones ir išnešdavo prie jūros.

„Vakar žmogų pagavo srovė ir nunešė 100 metrų į jūrą, užvakar Giruliuose, Vokietijos pilietis buvo nuneštas 300 metrų į jūrą“, – BNS pasakojo A. Siakki. Gelbėtojai priplaukė su vandens motociklai ir spėjo išgelbėti.

Visos nelaimės įvyko, kai buvo draudžiama maudytis. Be to, gelbėtojai trimis kalbomis: lietuvių, rusų, anglų įspėja apie pavojų. Tačiau visi pavojingai besielgiantys poilsiautojai tikino, kad jiems labai karšta, atvažiavo prie jūros ir negali nenusimaudyti.

A. Siakki stebėjosi, kad tėvai deginasi, o vaikai esant iškeltai raudonai vėliavai bando maudytis.   

Kaip skelbta, šeštadienį Šventojoje paskendo 14-metis Kauno miesto gyventojas.

Įvykio vietoje buvo policijos pareigūnai, 2 paplūdimio gelbėtojai su vandens motociklais pakrantėje ieškojo skenduolio. 4 ugniagesiai gelbėtojai su gelbėjimo liemenėmis ir plūdurais žvalgė pakrantę.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, buvo išžvalgytas apie 2 kilometrų ruožas. Du ugniagesiai narai su naro kostiumais žvalgybą atliko vandens paviršiuje. Dėl audringos jūros narai nardyti negalėjo. Paieška tądien buvo nutraukta.

Penktadienį Neryje Vilniuje nuskendo moteris, kelias dienas upę žvalgę gelbėtojai jos palaikų neaptiko.

Sekmadienį Anykščių rajone, Skiemonių seniūnijoje, Kriokšlio kaime, Rubikių ežere, naudojant gelbėjimo valtį ir narų įrangą, išžvalgytas 15 arų Rubikių ežero plotas.

Už 20 metrų nuo kranto ir 3 metrų gylyje rastas ir parplukdytas į krantą, kaip manoma, anksčiau paskendusio 29 metų vyro kūnas.

Vilniuje, Juodvarnių Sodų gatvėje, iš tvenkinio, 1 metro atstumu nuo kranto, ištrauktas nuskendusio 47 metų vyro kūnas.

Penktadienio rytą Molėtų rajone, Giedraičių seniūnijoje, Skrebulių kaime, iš tvenkinio ištrauktas nuskendusio apie 40 metų vyro kūnas.

Apie skendusius žmones pranešama ir Kaune bei Klaipėdos rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių