Tragiškas gaisras Telšių rajone: žuvo du mažamečiai vaikai

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą Telšių rajone, Plepų kaime, gyvenamajame name kilus gaisrui, žuvo du mažamečiai vaikai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, pranešimas apie degantį namą buvo gautas 7.02 val.

Pro langą besiveržiančius tirštus dūmus pastebėjo čia gyvenanti moteris, kuri tuo metu buvo išėjusi ruoštis į šalia esantį tvartą.

Jos anūkai – ketverių mergaitė ir šešerių berniukas, tuo metu miegojo name.

Pasak ugniagesių, vaikų močiutė įbėgo į namą, griebė vaikus ir išnešė į lauką, o greitai atvažiavusi jų mama dar iki atvykstant ugniagesiams išvežė vaikus į ligoninę.

Pakeliui juos perėmė greitoji medicinos pagalba, medikai vaikus gaivino, bet ligoninėje vaikų gyvybės užgeso.

7.36 val. gaisras name buvo likviduotas.

Pasak Telšių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Roberto Kavecko, gaisras, pirminiais duomenimis, kilo vonioje.

„Greičiausiai užsidegė elektros laidai, vonioje buvo įjungtas šildymo katilas. Kadangi ji buvo iškalta lengvai užsidegančiomis plastikinėmis lentelėmis, nuodingi dūmai netrukus pasklido ir į kambarį, kur miegojo vaikai. Ugnis neišplito, gaisrą ugniagesiai likvidavo per pusvalandį“, – pranešime cituojamas ugniagesių atstovas.

Dūmų detektoriaus name nebuvo.

PAGD duomenimis, pernai vaikų žūčių gaisruose pavyko išvengti. Per pastaruosius dešimt metų šalyje gaisruose žuvo 19 nepilnamečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saule

Saule portretas
O Dievuliau,kaip gaila angeleliu,amzina jiems atilsi.Uzuojauta seimai. Zmones,na nebukit abejingi,isirenkite dumu detektorius.Netgi labiau kazka pakepinus ant dujines,jie ima kaukti.Toks garsas,kad kazi kur girdisi.Tikrai labai daug isgelbetu gyvybiu.

Susirūpinęs...

Susirūpinęs... portretas
Amžinąjį atilsį. Baisu, užuojauta. Komentuojantiems... Dūmų detektoriai cypia garsiai, visus prikeltų ir kaimynai atbėgtų, jie yra privalomi Lietuvoje. Kodėl netikrina ar visi turi, taigi baudos net yra, tikrai reikia stengtis, kad tokių atvejų nebūtų.

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Užuojauta tėveliams ir, žinoma, seneliams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių